Täiskasvanud õppija nädal muuseumides

Täiskasvanud õppija nädal muuseumides

Täiskasvanud õppija nädala raames 30. okt kuni 8. nov 2024 on Iloni Imedemaal ja Haapsalu raekojas võimalik osaleda põnevatel kuraatorituuridel ja toredas õpitoas. Õnneks on vaja õppida!

Iloni Imedemaa

  • L, 2. nov kell 12 – näituse “Iloni pildi vägi” kuraatorituur

Illustraator Katrin Ehrlich viib huvilised Ilon Wiklandi võluvasse pildimaailma ning tutvustab näitusel “Iloni pildi vägi” kunstniku 50 aasta pikkust loomingut ja käekirja muutumist kümnendite kaupa. Esimest korda on näitusel Iloni kujundatud margid, seni eksponeerimata postkaardid ning hiljuti meie kogusse lisandunud visandid Saksamaalt.

Osalemine muuseumipiletiga.

  • L, 9. nov kell 12 – sügispärja õpituba

Iloni Imedemaa tegegevusjuht ja pärjameister Rael Ojassoo lapsepõlvest saati katsetanud erinevate pärjamaterjalidega ja selgeks saanud aina paremaid võtteid, nii et koostegemise rõõmust õpetab ta oma oskusi teistelegi. Sel korral juhendab ta sügispärja meisterdamist.

Kohtade arv piiratud! Registreerimine imedemaa@salm.ee.

Osalemine muuseumipiletiga.

Haapsalu raekoda

  • R, 1. nov kell 16-17 – kuraatorituur näitusel “Saatuseaasta 1944 Läänemaal”
  • R, 8. nov kell 16-17 – kuraatorituur näitusel “Saatuseaasta 1944 Läänemaal”

Käesoleva aasta üks olulisemaid ajaloomeenutusi on 80 aasta möödumine Suurest põgenemisest. Haapsalu raekoda on üks väheseid muuseume Eestis, kus on avatud temaatiline esemeline näitus “Saatuseaasta 1944 Läänemaal”.

Kuraatorituuril juhatab teadur-kuraator Kadri Laur osalejad läbi põgenemise loo.

Lisaks saavad tulijad osa raekojas olevast püsinäitusest Haapsalu kuurordi kujunemisest. Kaks näitust panevad külastaja seisma valguse ja varju piirile, kui ühiskonnas toimuvad kardinaalsed muutused.

Näitusest saab lähemalt lugeda SIIN. Registreerimine ei ole vajalik. Kontakt kadri.laur@salm.ee

Osalemine muuseumipileti või muuseumikaardiga.