Eesti Kunstimuuseum Haapsalus

Eesti Kunstimuuseum Haapsalus

Alates 13. aprillist näeb Haapsalu raekojas Eesti Kunstimuuseumi juubeliprogrammi kuuluvat näitust „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“.

Eesti Kunstimuuseum eksponeerib rändnäitusel väärtuslikke 17.–21. sajandi teoseid oma kogust. Väljapanek pakub kaasahaarava sissevaate kunstižanrite ja -motiivide arengusse ajas ja ruumis, luues dialooge eri ajastutest pärit kunstiteoste vahel ning kaasates näiteid portreekunsti, maastiku- ja olustikumaali alalt. Näitusel näeb kunstnike tõlgendusi argistest tegevustest ja perekondlike tavadega seonduvast, aga ka seda, kuidas kunstnikud kujutavad linnaruumi ja valgust. Valikutes seguneb klassika kaasajaga ja väliskunst Eesti kunstiga. Kaasaegsetest kunstnikest osaleb näitusel ka Haapsalust pärit Elis Saareväli.

Eesti Kunstimuuseumi juubeliprogrammi kuuluva rändnäitusega tutvustab muuseum oma kogusid Haapsalus (SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid), Narvas (Narva Muuseumi Hermanni linnus) ja Valgas (Valga Muuseum). 5. juuli – 10. november 2019 on Kumu kunstimuuseumi suures saalis avatud Eesti Kunstimuuseumi 100. aastapäevale pühendatud rahvusvaheline näitus „Avatud kollektsioonid. Sõna saab kunstnik“.

Näitus „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“ Haapsalu raekojas toimub koostöös Sihtasutusega Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid.

Esimene ekskursioon näitusel koos kuraator Eha Komissaroviga toimub juba 13. aprillil kell 12.00.

Näitus on avatud 2. juunini 2019.

Kuraator: Eha Komissarov

Koordinaator: Tiiu Parbus

Kujundaja: Neeme Külm

Näituse graafilise tunnuskujunduse kontseptsioon: Asko Künnap

Graafiline disain: Tuuli Aule

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Tallinna Kaubamaja, Nordic Hotel Forum

Vaata lähemalt siit.

Jüri Palm (1937–2002). Inimeste maa ja meri. 1984–1985. Õli.

Eesti Kunstimuuseum