Haapsalu linnuse muuseum nomineeriti Euroopa aasta muuseumi aastaauhinnale

Haapsalu linnuse muuseum nomineeriti Euroopa aasta muuseumi aastaauhinnale

Euroopa aasta muuseumi, European Museum of the Year Award 2021 auhinnale on nomineeritud 27 muuseumi. Nende seas on ka 2019. aasta suvel taasavatud Haapsalu linnuse muuseum. Tegemist on kõige olulisema muuseumiauhinnaga Euroopas.

Parimad muuseumid valitakse tavapäraselt välja žüriiliikmete visiitide ja pimekülastuste põhjal 2021. aasta maikuus.

Euroopa aasta muuseumi tiitlit annab alates 1977. aastast välja Euroopa Muuseumifoorum. Auhind antakse unikaalse atmosfääriga muuseumile, kes panustab publikus huvi äratamisse, oskab teemasid loominguliselt esitleda ja tõlgendada, on loov ja innovaatiline oma haridustegevuses ning sotsiaalselt vastutustundlik. Tiitlile lisaks jagatakse neli alamkategooria auhinda.