Haapsalu Tšaikovski festivali eriprogramm

Haapsalu Tšaikovski festivali eriprogramm

Muuseum kutsub Haapsalu Tšaikovski festivali külalisi ja teisi huvilisi temaatilistele ringkäikudele muuseumisse ja promenaadile!

Umbes poolteist tundi vältav temaatiline jalutuskäik saab alguse Haapsalu raekojast ning jõuab maalilist promenaadi mööda Tšaikovski pingini. Raekojas, näitusel „Kuurortlinna teejuht“ tutvustame Haapsalu arengulugu 1820. aastatest alates, mil dr. Carl Abraham Hunnius pani aluse kohaliku meremuda ravitoime uurimisele ja kasutamisele. Paarikümne aastaga levis  Haapsalu mudaravi tuntus üle Venemaa, tuues siia ravile ja puhkama teiste seas Vene keisrikoja esindajaid. 19. sajandi lõpuks saavutas Haapsalu üleriikliku tähtsusega kuurortlinna staatuse. Iseseisvusajal 1920.-30. aastatel jätkus Haapsalu arendamine ravi- ja suvituslinnana, tuues siia rahvast nii omalt maalt kui naabrite juurest. Näitus pakubki võimalust jalutada koos suvitajatega läbi linna, külastada mudaravilaid, veeta lõbusalt aega kontsertidel, purjetada merel, jalutada rannas ja kohata mitmeid tuntud inimesi. Ringkäik mööda promenaadi pakub kohtumisrõõmu eripalgeliste isikulugudega, mida kannavad endas laheäärsed ajaloolised hooned.  

Ringkäigud toimuvad: N 29.06, R 30.06 ja L 01.07

 

kell 13.00 Eesti keeles.

Ringkäiku juhivad Anton Pärn, SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja (29.06 ja 30.06) ja

Aleksandra Murre, Kadrioru kunstimuuseumi juhataja (1.07).

Algus Haapsalu raekojas (Kooli 2). Pilet 7 .

Palume registreeruda: info@salm.ee

 

kell 14.00 Vene keeles.

Ringkäiku juhivad kunstiteadlased Aleksandra Murre (Tallinn)- 29.06 ja Elizaveta Miroshnikova (Moskva) – 30.06 ja 1.07.

Algus Haapsalu raekojas (Kooli 2). Pilet 7 €.

Palume registreeruda: info@salm.ee