Iloni Imedemaa 10

Iloni Imedemaa 10

Iloni Imedemaa peab 5. juunil oma 10. sünnipäeva.

Iloni Imedemaa ootab pühapäeval kõiki sünnipäevapeost osa saama. Maja on sel päeval kõigile tasuta avatud, saab kuulata kontserte ja näha fotonäitust Iloni Imedemaa saamisloost.

Iloni Imedemaa avamisest saab sel nädalavahetusel 10 aastat. Kunagise Läänemaa Muuseumi direktori Talis Vare sõnul sai kõik alguse aga juba veelgi varem. „Ühel 2004. aasta suvepäeval helises mu kodune telefon,“ meenutas Vare. „Suur oli üllatus, kui helistajaks oli Ilon Wikland, kes avaldas mõtet kinkida sadakond oma maailmakuulsat raamatuillustratsiooni Haapsalule. Võimaliku sobiva koha üle oli ta enne arutanud tollase Rootsi suursaadiku Dag Harteliuse ja kultuuriministeeriumi ametnikega. Haapsalust sobivamat kohta ei leidunud. Iloni esimesed lapsena vanavanemate juures tehtud joonistused olid valminud sadakond meetrit majast, mis nüüd võis suuremale osale tema töödest koduks saada.“

Iloni Imedemaa sai oma nime konkursi teel. Kokku laekus 167 nimeversiooni. Žüriile meeldis enim haapsallanna Lydia Kalda ettepanek.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Andrejevi sõnul saab Iloni Imedemaa sünniloost hea ülevaate sünnipäeval avatava fotonäituse abil. „Palusime avamisega seotud töötajatel otsida üles vanad fotod ja dokumendid ning meenutada, kuidas kõik alguse sai. Seda kõike on meil siin Iloni Imedemaal igapäevaselt töötades oluline mäletada.“

Sünnipäevapeo kava:

12.00 AVAKONTSERT, esineb muusikateater Jankel Pärnust

13.00 FOTONÄITUSE AVAMINE

14.00 Esinevad GAUDEO MUSICUM ja LÄKI TANTSULE mudilased

15.00 Esineb HAAPSALU POISTEKOOR

Sünnipäeva puhul on sissepääs Iloni Imedemaale tasuta.

ilon10