Iloni Imedemaa sisustab Turu raamatumessi lasteala

Iloni Imedemaa sisustab Turu raamatumessi lasteala

5.-7. oktoobrini toimub Soomes Turu raamatumess, mille peateema on 100. juubeliaastat tähistav Eesti. Messi lastealal pakub põnevaid tegevusi Iloni Imedemaa Haapsalust.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul on kutse Turu raamatumessile hea võimalus tutvustada Ilon Wiklandi  illustratsioonide rikkalikku maailma ning Iloni Imedemaad kui pereturismi sihtkohta soomlastele lähemalt. „Plaanime messile üles panna väikese näituse Ilon Wiklandi tööde suurendatud koopiatest. Näitusega kaasneb vahva mäng, mille käigus saavad huvilised luubikujuliste töölehtede abil piltidelt detaile leida ning maailma parimate detektiividena küsimustele vastuseid otsida. Lisaks koostasime peredele Wiklandi loomingut tutvustava nutiviktoriini,“ selgitas Suislep. „Samuti on meil kaasas väike aurumasin, mille kaitseventiili töökorras olekut koos publikuga aeg-ajalt katsetame. Loomulikult saab lastealal meiega koos ka joonistada ja meisterdada – teeme raamatumessile kohaselt temaatilisi puidust järjehoidjaid,“ tutvustas Suislep lasteala programmi.

Raamatumessi Eesti programmi korraldavad Eesti Suursaatkond Helsingis, Eesti Instituudi esindus Soomes, Soome Eesti-seltside Liit ja Tuglase Selts.

Kolmepäevase messi jooksul toimub mitmeid erinevaid vestluspaneele, milles kohtuvad tuntud Eesti ja Soome kirjanikud ning kirjandusega seotud inimesed. Lisaks kuulub Eesti-teemalisse programmi Eesti luule, muusika, karaoke ja näitused.

Messikülastajatel on võimalus osa saada mitmekülgsest kultuuriprogrammist, mille fookuses on eelkõige tänapäevane Eesti tõlkekirjandus. Külalistena astuvad üles soome keelde tõlgitud teoste autorid, armastatud Eesti kirjanikud Kai Aareleid, Jaak Jõerüüt, Paavo Matsin, Valdur Mikita ja Andrei Ivanov.

Esmakordselt tutvustatakse raamatumessil Lydia Koidula esimest soome keelde tõlgitud kogumikku, mis on Soome tõlkijate kingitus 100-aastasele Eestile.

Külalistel on võimalus soetada eestlastest kirjanike soome keelde tõlgitud teoseid ja saada infot Eesti kohta.

Lähem info Turu raamatumessi kohta:  http://www.kirjamessut.fi/