Lääne-Eesti koolinoorte ajalookonverents ja ajalooring tulevad taas!

Lääne-Eesti koolinoorte ajalookonverents ja ajalooring tulevad taas!

SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid koostöös Läänemaa Ühisgümnaasiumiga korraldab sel sügisel teist korda Lääne-Eesti koolinoorte ajalookonverentsi, kuhu on esinejateks oodatud 8.-12. klassi noored, kes on kevadel kaitsnud oma põhikooli loovtööd või gümnaasiumi uurimistööd kultuuri, ajaloo, koduloo, käsitöö vm Lääne-Eestiga seotud teemal. Kutsume Läänemaa koolide noori teadlasi ja huvilisi ajalookonverentsil osalema.

Töid saab ajalookonverentsile esitada 28. septembrini aadressil karin.magi@salm.ee või Kooli 5, Haapsalu 90502. Muuseumi žürii valib ettekanded konverentsile ja lõpliku kava avaldame oktoobri alguses. Ettekande jaoks on aega 15 minutit. Ettekande vorm ei ole piiratud. See võib olla video, powerpoint-esitlus, poster board-esitlus, või muu. Lisaks jääb 5 minutit küsimusteks ja aruteluks.

Noortele on see suurepärane võimalus saada teaduskonverentsil esinemise kogemus ning heita pilk sellele, mis eakaaslasi lähikonnas huvitab. Konverentsi külalisesinejaks tuleb ajaloolane ja Eesti Mäluinstituudi teadur Hiljar Tammela.

Lisaks esinejatele on konverentsile oodatud ka huvilised, sest teaduskonverents on innustav võimalus arutlemiseks ja arvamuste vahetamiseks. Teine Lääne-Eesti koolinoorte ajalookonverents toimub esmaspäeval, 8. oktoobril algusega 9.30 Läänemaa Ühisgümnaasiumi aulas.

Lisaks ajalookonverentsile alustame septembris Haapsalus, aadressil Jaani 2 ajalooringi ja ajalookolmapäevadega kahele vanusegrupile.

15-20-aastaste noorte ring toimub üle ühe nädala kolmapäeviti. Esimene kohtumine 19.09 kell 16.00 SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumide kontoriruumis, Jaani 2, Haapsalu.

7-10-aastastele lastele toimuvad ajalookolmapäevad kord kuus.  Esimene kohtumine 26.09 kell 16.00 SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumide kontoriruumis, Jaani 2, Haapsalu. Palume registreeruda eelnevalt aadressil karin.magi@salm.ee.

Laadige siit alla plakatid.

Ajalooring_noortele_2018

Ajalookolmapäevad_lastele_2018

Küsimuste korral võtke julgesti ühendust muuseumipedagoog Karin Mägiga: karin.magi@salm.ee