Matsalu Loodusfilmide festival Iloni Imedemaal

Matsalu Loodusfilmide festival Iloni Imedemaal

Iloni Imedemaa on septembrikuus looduse lainel. Lisaks Lihulas toimuvale MAFFi põhiprogrammile näidatakse festivali filme ja korraldatakse looduseteemalisi õpitubasid ka Haapsalus, Iloni Imedemaal.

Kunstnik Ilon Wiklandi loomingut tutvustav teemakeskus on loodusfilmide nautimiseks väga sobiv paik. Ilon Wikland on oma töödes sageli loodust kujutanud. „Lilli võiksin joonistada igasse raamatusse, kuid iga kord see ju ei õnnestu. Seepärast olen lilli palju joonistanud ka lihtsalt enda jaoks ja lõbu pärast, “ tunnistab ta ühes inrevjuus.
Nii on festivali ajaks Iloni Imedemaa teise korruse fuajeesse üles pandud näitus „Valik lillemotiive Ilon Wiklandi illustratsioonidelt“. Eksponeeritud on Haapsalu ja Läänemaa Muuseumi kogus olevate originaaljoonistuste suurendatud koopiad raamatutest „Bullerby lapsed“ Wiklandi piltidega aastal 1961) ja „Vennad Lõvisüdamed“ (1973) ning Rootsis ilmunud kalendrist „Aastast aastasse“ (1990).

Iloni Imedemaale ootame filme vaatama reedel, 23. septembril kell 16.00. Laupäeval, 24. septembril ja pühapäeval, 25. septembril toimuvad filmiseansid kell 13.00 ja 15.00. Filmid on eestikeelsete subtiitritega. 4 eurot maksev pilet sisaldab ka teemakeskuse külastust.
Iloni Imedemaale kohaselt on programmi koostades spetsiaalselt mõeldud ka nooremale publikule. Neljapäeval, 22. septembril kell 11.00 ootame 1. klasside lapsi vaatama Kanada filmi „Liivalood“. Filmivaatamisele järgnevad loomamängude ja ökokunsti õpitoad. Tasuta filmiseansil ja õpitubades osalemiseks on vajalik hiljemalt 16. septembriks registreeruda e-maili aadressil imedemaa@salm.ee.

Looduseteemalisi õpitubasid saavad pered külastada ka reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 12.00. Reedel meisterdatakse soolataignast mere- ja metsaloomi, laupäeval tehakse munakarpidest loomamaske ning pühapäeval uuritakse koos Silma Õpikoja loodusõppe juhendaja Marko Valkeriga Iloni Imedemaa õues leiduvat loodust lähemalt, lausa mikroskoopide abil.

Matsalu Loodusfilmide festivali kava Haapsalus näeb siit: 2016_MAFF Haapsalus

Kogu MAFFi programmiga saab lähemalt tutvuda www.matsalufilm.ee

Foto: Matsalu loodusfilmide festival. Kaader filmist YELLOWSTONE. Rež: Oliver Goetzl. Saksamaa

2417 photo 1 yellowstone_-_grand_prismatic_spring-ts1473018861