Muuseumid pakuvad koolivaheajaks sisukat tegevust

Muuseumid pakuvad koolivaheajaks sisukat tegevust

Koolivaheajaks on Haapsalu ja Läänemaa muuseumidel pakkuda mitmeid põnevaid tegevusi – osaleda saab töötubades, publikuprogrammides ning külastada näitusi.

Iloni Imedemaa on kevadvaheajal 21. – 29.04.2018 avatud iga päev kella 11 – 17. Kella 12 – 14 oodatakse kõiki meisterdama.

„Kevadvaheaja töötubadeks on meile seekord inspiratsiooni andnud nukumajade näitus, mille kollektsionäär Heli Mänd  aprillikuuks Iloni Imedemaale tõi. Meisterdame erinevatest materjalidest nukke ja nukutubasid,“ selgitas Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislep.

Heli Männi nukumajade näitusega ongi võimalik veel vaid koolivaheajal tutvuda. Näitus on avatud aprilli lõpuni. Näituse toomist Haapsallu toetas Eesti Kultuurkapital.

Pühapäeval, 29. aprillil kell 12 on hea võimalus kohtuda näituse looja Heli Männi endaga, kes räägib huvilistele oma mänguasjade kogumise kirest ja tutvustab näitusele välja pandud esemeid.

Ants Laikmaa muuseumis toimub laupäeval, 21. aprillil kell 14 kohtumine omaaegse pianisti ja konservatooriumi õppejõu Erna Saarega. Kuulda saab klaveripalu ja mälestusi. Ants Laikmaa muuseum on külastajatele avatud kolmapäevast pühapäevani kella 11 – 16.

Haapsalu raekojas  toimub reedel, 27. aprillil kell 16 näitusega „1982“ kaasnev publikuprogramm. Külas on agronoomi ametit pidanud Toivo Kivimäe ja Kullamaal kirikuõpetajaks olnud Ants Leedjärv, kes meenutavad oma töid ja tegemisi Nõukogude Eestis. Näitusega „1982“ saab Haapsalu raekojas tutvuda kolmapäevast pühapäevani, kella 11 – 17.

Reedest pühapäevani kella 11 – 16 ootavad külastajaid Haapsalu piiskopilinnuse toomkirik ning raudtee- ja sidemuuseum.

Sissepääs muuseumipiletiga.