Näitus „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“ avatud viimaseid päevi Haapsalu raekojas

Näitus „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“ avatud viimaseid päevi Haapsalu raekojas

Kuni selle nädala lõpuni on huvilistel võimalus Haapsalu raekojas külastada rändnäitust „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“, mis on pühendatud Eesti Kunstimuuseumi 100. sünnipäevale.

Sellel nädalavahetusel on publik oodatud osalema lastele ja peredele suunatud tegevustes, lisaks toimub kuraatorituur Eha Komissaroviga ja venekeelne ekskursioon, mida viib läbi Darja Andrejeva. Pereprogrammis õpitakse koos muuseumi tunnijuhiga kirjeldama kunstiteost ning arutlema selle üle, millises kujundikeeles on sarnast teemat või sündmustiku erinevatel aegadel kujutatud. Osalejad saavad kaasa kleepsudega tegevuslehed, mille abil on võimalik luua oma kunstinäitus.

1. juuni kell 13.00 programm lastele ja peredele

1. juuni kell 15.00 kuraatorituur Eha Komissaroviga

2. juuni kell 15.00 venekeelne ekskursioon Darja Andrejevaga

Näitusel „Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas“ on eksponeeritud Eesti Kunstimuuseumi kogusse kuuluvad teosed 17.–21. sajandist, mis pakuvad kaasahaaravat sissevaadet sellele, kuidas kunstižanrid ja kujutatavad motiivid ajas ja ruumis arenevad. Näitus loob dialooge eri ajastutest pärit kunstiteoste vahel ning kaasab näiteid portreekunsti, maastiku- ja olustikumaali alalt; lisaks teemasid, mis pakuvad kõigile tuttavaid meeleolupilte. Näitusel näeb kunstnike tõlgendusi argistest tegevustest, perekondlike tavadega seonduvat ning seda, kuidas on kujutatud linnaruumi ja valgust, kuidas läbi sajandite on arenenud muusikaga seotud teemad.

Näitusest lähemalt

Sündmustel osalemine muuseumipiletiga.

Sündmused Facebookis:

Pereprogramm

Kuraatorituur

Venekeelne ekskursioon