Raudtee- ja sidemuuseumis saab näha raudtee algusaastaid tutvustavat näitust

Raudtee- ja sidemuuseumis saab näha raudtee algusaastaid tutvustavat näitust

Raudtee- ja sidemuuseumi vastavatud näitusel „Tulihobuga esimestes jaamades. Eesti raudtee 150“ saab aimu sellest, mida endast tollane „raudmaantee“ kujutas ning milliseid võimalusi nii reisijaile kui kaubasaatjaile pakkus. Lisaks raudtee algusaastaile annab näitus külastajale ülevaate ka Eesti esimestest raudteejaamadest Paldiskist Narvani.

 

Möödunud aasta 5. novembril täitus esimeste raudteeliinide avamisest Eestis 150 aastat. Raudtee ajalugu Eestis on põnev ja mitmekülgne, läbides erinevaid ajastuid, suuri tehnoloogilisi muutusi ning riigikordi. Esimestest rööbastest kuni modernsete rongideni – raudtee on ühendanud eestlasi omavahel ning avanud meile uksed suurde maailma.

 

Näitust on võimalik külastada raudtee juubeliaasta lõpuni. Raudtee- ja sidemuuseum on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-17.