Haapsalu raekojas avati dr. Hans Alveri näitus

Haapsalu raekojas avati dr. Hans Alveri näitus
Tänasel juuniküüditamise aastapäeval meenutame uue näituse avamisega endist linnapead Hans Alverit. Raekoja näituse “Dr. Hans Alver Haapsalu patrioot ja visionäär” külastamine on 14. juunil kõigile tasuta.
Haapsalu neljakordne linnapea, doktor Hans Alver uskus, et arst peab olema mitte kuiv ametnik vaid alati soesüdamline aitaja inimkonna väikestes ja suurtes kehalistes ja vaimlistes hädades. Näitusega soovime rõhutada, kuidas dr Hans Alveri parimad omadused – leidlikkus, omakasupüüdmatus, julgus ja enesevalitsemine aitasid tal linnapeana südikalt ellu viia nägemust maailmaklassi kuurortist. Näituse sündimisel on suur panus perekond Alveril, kes usaldas muuseumile unikaalse materjali, mida läbi aegade perekonnas alles hoitud.
Näituse koostajad Talis Vare ja Karin Mägi, kujundaja Anneliis Aunapuu, täname Haapsalu linna, Kultuurkapitali ja perekond Alverit.