Uuemõisa tuuakse jõulukuusk sel aastal Ants Laikmaa majamuuseumist

Uuemõisa tuuakse jõulukuusk sel aastal Ants Laikmaa majamuuseumist

Esmaspäeval, 15. novembril langetati Ants Laikmaa muuseumis Kadarpiku külas kuusk, et viia see jõulurõõmu pakkuma Uuemõisa mõisahoones paikneva lasteaed-algkooli ette. Kuusepuu võeti maha, et see ei takistaks Friedebert ja Elo Tuglasele pühendatud ajaloolise tamme kasvamist.

Kuusepuu istutas 1990ndatel aastate lõpul Laikmaa muuseumi pikaajaline töötaja Jaanus Ojassoo, kelle sõnul sobib see Uuemõisa mõisa parki oma suuruse ja tiheduse poolest kenasti jõulupuuks. Puule pannakse külge ka kaunid valgusketid.

Jõulupuuks saanud kuuse kõrvale on alates 2000. aastast Haapsalu Rotary klubi presidendid istutanud igal aastal uue puu, nii et sinna on moodustunud kuuseallee.

Osaliselt Ants Laikmaa poolt rajatud 8,4 ha suurune liigirikas park on alates 1973. aastast looduskaitse all. Muuseum on hetkel remonditööde tõttu suletud ja avab uksed pärast uuenduskuuri.