Haapsalu linnuse virtuaalne tuur on jaapanlaste seas populaarne

Haapsalu linnuse virtuaalne tuur on jaapanlaste seas populaarne

Homme, 30. novembril külastab Haapsalu linnust üle saja jaapanlase, kuid seda virtuaalse tuuri vahendusel.

Giid Sisi Salumaa, Jaapani reisikorraldusfirma Finntour ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) korraldavad erinevate Eesti paikade külastusi jaapanlastele online tuuridena. Haapsalu linnuse veebituur on teine, mida koostööna korraldatakse.

Salumaa sõnul on homsele tuurile on registreerinud juba üle saja inimese. Tuur on sel korral tasuta ning seda saavad ette registreerides näha kõik soovijad. Ka eestlased saavad sellest osa võtta, kuid kogu tuur ja info on jaapani keeles ja selle lõpus toimuvast loosist saavad osa võtta vaid Jaapanis kohapeal registreerinud osalejad.

Eelnevalt on korraldatud tasulisi tuure Eesti erinevates paikades, ning ka need on olnud populaarsed Põhjamaade ja baltikumi piirkonnast huvitatud jaapanlaste seas. 2019. aastal külastas Haapsalut ka Jaapani Kaga linna delegatsioon, kellega loodi sõprussuhteid.

Online tuuri link: https://finnlivetour-ss5.peatix.com/