Ukraina sõjapõgenikud saavad priipääsme muuseumidesse

Ukraina sõjapõgenikud saavad priipääsme muuseumidesse

Українські біженці з війни можуть відвідувати музеї безкоштовно.
Усі музеї та виставкові установи, які долучилися до ініціативи, можна знайти тут.

Наші музеї:
Haapsalu Linnus (Lossiplatsi 2) середа – неділя 11.00-17.00
Haapsalu Raekoda (Kooli 2) субота й неділя 11.00-17.00
Iloni Imedemaa (Kooli 5) середа – неділя 11.00-17.00 (+ігрова кімната для дітей!)
Raudtee- ja sidemuuseum (Raudtee 2) субота й неділя 11.00-17.00
Ants Laikmaa muuseum (Kadarpiku село) тимчасово закрито.
Ласкаво просимо!

Підтвердженням вільного в’їзду має бути документ, що підтверджує громадянство України – біометричний паспорт, інший дійсний проїзний документ або довідка з персональними даними, видана Посольством України.

Üle 60 Eesti muuseumi ja näituseasutuse on otsustanud tagada Ukraina sõjapõgenikele kodakondsust tõendava dokumendi alusel tasuta sissepääs. Nende seas ka SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid – Haapsalu linnus, Iloni Imedemaa, Raudtee- ja sidemuuseum, Haapsalu raekoda ja Ants Laikmaa muuseum. Algatuse eesmärk on soodustada sõjapõgenike kohanemist Eestiga.

„Ukraina vajab meie igakülgset tuge ja abi. Ukraina sõjapõgenikud on pidanud lahkuma oma kodust, tavapärasest elust ja turvavõrgust. Tasuta sissepääs meie muuseumidesse on väike žest, kuid aitab loodetavasti kriisipiirkonnast Eestisse jõudnutel siin paremini kohaneda ning läbielatust taastuda,“ rääkis kultuuriminister Tiit Terik. „Oleme meie muuseumidele ja näitusepaikadele selle algatuse eest väga tänulikud. Samuti on rõõm näha, et mitmed muuseumid pakuvad lisaks tasuta sissepääsule ukrainakeelseid haridusprogramme või ekskursioone, “ lisas ta. 

Tasuta sissepääsu võimaldavad Ukraina sõjapõgenikele kõik riigimuuseumid ja riigi asutatud sihtasutuste muuseumid ning mitmed munitsipaal- ja eramuuseumid. Kõigi algatusega liitunud muuseumide ja näituseasutustega saab tutvuda siin

Tasuta sissepääsuõiguse tõendamiseks peab olema ette näidata Ukraina kodakondsust tõendav dokument – biomeetriline pass, muu kehtiv reisidokument või Ukraina suursaatkonnast väljastatud isikuandmetega sertifikaat.  

Kultuuriministeeriumi teade: https://www.kul.ee/uudised/ukraina-sojapogenikud-saavad-priipaasme-muuseumidesse.