Iloni Imedemaal avatakse Anne Pikkovi illustratsioonide näitus

Iloni Imedemaal avatakse Anne Pikkovi illustratsioonide näitus

6. mail algusega kell 12.00 avatakse näitus Anne Pikkovi illustratsioonidest raamatule „Oskar ja asjad“, mille autor on Andrus Kivirähk. Esmakordselt saavad Iloni Imedemaa külastajad näha näitust ka kolmanda korruse mängutoas. Lisaks näituse avamisele toimub ka kohtumine Anne Pikkoviga ja Oskari mobiiltelefonide meisterdamine.

Anne Pikkov on sündinud 1974. aastal Tallinnas. 1994. aastal lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini erialal. Seejärel töötas reklaamibüroos ning kümme aastat Eesti Kunstiakadeemias Avatud Akadeemia juhatajana. Alates 2015. aastast on ta Eesti Kunstiakadeemia õppeprorektor.

Anne Pikkov on lasteraamatuillustraator, graafiline disainer ja raamatukujundaja, Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige.

Anne Pikkovi sõnul on tema armastus teha pilte, otsida neis seoseid oma eluga, segada erinevaid tehnikaid ja materjale, tekitada uusi assotsiatsioone. Talle meeldib oma töid vürtsitada huumori ja ekspressiivse väljenduslaadiga, alati eksperimenteerida ning olla uudishimulik.

Juba lapsena meeldis Annele pilvi vaadata ja neis kihutavaid laevu ja möirgavaid tiigreid märgata. Mängu käigus näppas ta ema pesukapist valge lina ja üritas kodust kino ehitada. Või joonistas pabernukke ja kleepis neist tapeedi kokku. Või tegi gümnaasiumieas lasteajakirjadele kaastööd, illustreerides käsitöö- ja kokanduslehekülgi.

Ülikooli lõputööks otsustas ta teha kolmemõõtmelise lasteraamatu. Seejärel tulid raamatukaaned, pildid ajakirjadesse ja ajalehtedesse ning päris pildiraamatud. Siis veel näitused, kus pildid rändavad vahel väga kaugele ja toovad sõnumeid tundmatutelt vaatajatelt. Nii on pildid sillaehitajateks, aidates näha pigem sarnasusi kui erinevusi kultuuride vahel.

Näitus jääb avatuks kuni 31. augustini.