Noored ajaloohuvilised pälvisid konkursil „Kodukapi mood“ autasusid

Noored ajaloohuvilised pälvisid konkursil „Kodukapi mood“ autasusid

2. juunil autasustati Haapsalu raekojas noori, kes jäid eriliselt silma konkursil “Kodukapi mood”

Haapsalu ajalooõpetajate Janne Rau ja Kalle Lõuna soovist pakkuda õpilastele võimalust ajalugu teise pilguga uurida, sündis idee korraldada koolinoortele konkurss, mis on Haapsalu raekoja uue näitusega seotud.

Konkursil kutsusime noori üles leidma kodudest ajaloolisi rõivaid või aksessuaare, mida peres on alles hoitud ja suunasime neid uurima moeeseme tähendust perekonna jaoks. Muuseumile saabusid fotod ja esemete kirjeldused 52 noorelt. Žürii ülesandeks oli valida kolmes vanusekategoorias välja esemed, mille tähendus perekonna jaoks oli hästi lahti kirjutatud. Esitatud töödest koostatud veebinäitust saab külastada aadressil https://salm.ee/kodukapi-mood/ 

Võitjad on loomulikult kõik õpilased, kes oma perekonna oluliste esemete kohta rohkem teada said. Kirjeldustest õhkub armastust ja tähelepanu, millega vanemad või vanavanemad on aidanud noortel pere jaoks oluliste esemete tähendust välja tuua. Täname südamest perekondi, kes oma lugu muuseumiga jagasid ning õpetajaid, kes suunasid noori konkursil osalema. Suur tänu auhindade eest SA Läänemaa ja disainipood Niela.

Konkursi “Kodukapi mood” 

võitjad kategoorias kuni kuues klass:

Laura Maria Loznitsa

Pärtel Tederov

Aaron Martin

Võitjad kategoorias 7.- 9. klass:

Carmen Kalda

Hannah Kandla

Hugo Barndõk

Võitjad gümnaasiumi kategoorias:

Mia Marleen Polberg

Henrieth Kampmann

Karl Mark Villakov

Olete oodatud veebinäitusele “Kodukapi mood” ning Haapsalu raekoja näitustele “Pulmas, Talgutel ja kõrtsis” ning “Rahvuslik moelava” K-P kell 11.00-15.00 Haapsalus, Kooli 2.