Kolm muinsuskaitseameti aastapreemiat on seotud arendus- ja restaureerimistöödega Haapsalu piiskopilinnuses

Kolm muinsuskaitseameti aastapreemiat on seotud arendus- ja restaureerimistöödega Haapsalu piiskopilinnuses

Muinsuskaitseameti eile õhtul jagatud aastaauhindadest kolm on seotud Haapsalu piiskopilinnuse arendus- ja restaureerimistöödega.

Hea projekti preemia pälvis arhitektuuribüroo KAOS Arhitektid. Hindamiskomisjoni sõnul on KAOS Arhitektid OÜ koostanud sisuka ja täpse põhiprojekti “Haapsalu piiskopilinnuse pealinnuse konserveerimis- ja rekonstrueerimisprojekt”. Nad on näidanud kõrget taset väga keerulise objekti lahendamisel, tehes pidevalt konstruktiivset koostööd nii tellija kui ka muinsuskaitsjatega.

 

 

 

 

 

Hea konserveerimisprojekti preemia omistati Elo Sovale ja Eva Mölderile Vana Tallinn OÜ-st. Arhitekt Elo Sova ja restauraator Eva Mölder on koostanud sisuka ja täpse konserveerimisprojekti “Haapsalu piiskopilinnuse pealinnuse konserveerimis- ja rekonstrueerimisprojekt. Konserveerimise osa”. Oma põhjalikkuse, detailitäpsuse ja selgusega on see edaspidi ametnikele väärt näitematerjal ja hea alus konserveerimisprojekti koostamiseks. Ja loomulikult hea stardipakk järgnevaks kvaliteetseks konserveerimistööks.

 

 

 

 

 

Hea restauraatori preemia sai Aleksander Mihelson OÜ-st Resteh, kes on olnud pikaajaliselt tegev Läänemaa ajalooliste hoonete restaureerimisel. Oma vastutulelikkuse ja abivalmidusega, selgitades lihtsalt ja arusaadavalt traditsiooniliste materjalide ja töövõtete eeliseid, on ta võitnud inimeste usalduse meistrimehena. Aleksandri tehtud olulisemate objektide hulgas on näiteks Haapsalu piiskopilinnuse müüri, kiriku pikihoone katuse ja Lihula mõisa restaureerimistööd.

 

 

Haapsalu piiskopilinnuse juhataja Kaire Tooming rõõmustab koostööpartneritele osaks saanud tunnustuste üle. „Suur rõõm ja au on töötada koos oma ala professionaalidega, asjalike ja tarkade inimestega, kes teevad oma tööd suure pühendumusega. Soovime premeeritutele palju õnne ja täname neid senise panuse eest linnuse arendamisel,“ ütles Tooming.

Muinsuskaitseamet jagas neljapäeval aastaauhindu restaureerimise, arheoloogia ja teadustööde eest. Pidulikul tseremoonial anti välja 35 autasu, teiste seas tunnustati nii töörühmi kui üksikisikuid, kelle käe all või hoolitsusel said uue näo erinevad hooned, pargid ja kunstiteosed. Autasustati ka arheoloogia ja teadusalase töö tegijaid.

Lähem info Muinsuskaitseameti kodulehel: https://www.muinsuskaitseamet.ee/et/uudised/muinsuskaitseamet-jagas-tunnustusi-moodunud-aasta-tublimatele-0