Sügisvaheaja sündmused Haapsalu muuseumides

Sügisvaheaja sündmused Haapsalu muuseumides

Alates laupäevast, 21. oktoobrist ootavad Haapsalu muuseumid koolilapsi spetsiaalselt sügisvaheajaks loodud programmist osa saama. Tervele perele sobivaid tegevusi leidub kõigis viies sihtasutuse muuseumis. Haapsalu muuseumide koolivaheaja sündmused on ühtlasi osa üle vabariigi toimuvast laste- ja noorte muuseumifestivalist „Avatud mänguväljad“.

Iloni Imedemaa on sügisvaheajal lahti iga päev ning koolilastele kehtib sooduspilet (3 €). Koolivaheaja tegevused koonduvad pealkirja alla „Käes!“, mis Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul viitab sellele, et programmis keskendutakse käelisele tegevusele. „Iga päev toimuvad erinevad töötoad. Nädala jooksul meisterdame kartulilapsi, kaelaehteid, kukekesi, võtmehoidjaid, pallikesi, võlukeppe ja muffineid. Kavas on ka kaks toredat õpituba külalisjuhendajatega. Sel pühapäeval, 22. oktoobril kell 13.00 õpetab Annely Lember valmistama kollaažitehnikas pereraamatut ning järgmisel laupäeval, 28. oktoobril kell 14.00 tuleb Kudrun Vungi näitama, kuidas puidust ja paberist endale üks tore ajaplaneerija kokku panna,“ selgitas Suislep. Külalisjuhendajatega õpitubadesse palutakse eelnevalt registreeruda aadressil imedemaa@salm.ee. Tutvu Iloni Imedemaa sügisvaheaja kavaga lähemalt siin.

Külalisi on oodata ka Ants Laikmaa muuseumisse. Koolivaheajal saavad alguse kunstikolmapäevad. 25. oktoobril kell 14:00 toimub kohtumine Ants Roosiga ning 1. novembril kell 14:00 Ülo Telgmaaga. Kunstnikud räägivad oma teest kunsti juurde ning huvilised saavad pastellmaaliga kätt proovida.

Ka Haapsalu piiskopilinnuses on peresid põnev mänguline ekskursioon ootamas. Ehkki muuseum on arendustööde tõttu suletud, viiakse huvilised muuseumitöötaja juhendamisel avastama Haapsalu piiskopilinnuse tornide saladusi! „Tornide mäng“ leiab aset kahel reedel: 27. okt. ja 3. novembril kell 11:00. Kohtade arv on piiratud. Osalejatel palutakse registreeruda e-mailil karin.magi@salm.ee. Ekskursiooni pilet maksab 4 eurot.

Haapsalu raekojas ootab peresid muuseumiekspositsiooniga tutvumist hõlbustav mänguline tööleht, mille abil saab osaleda avastamismängus näitusel “Kuurortlinna teejuht”. Tööleht on saadaval nii eesti kui vene keeles.

Raudtee- ja sidemuuseumis ootab huvilisi samuti juhise abil iseseisvalt läbitav otsimismäng “Uudishimulik Peetrike”, mis on koostatud nii eesti kui vene keeles.

Lähemalt saab koolivaheaja programmiga tutvuda siin.

„Avatud mänguväljad“ on kord aastas, sügisesel koolivaheajal toimuv muuseumidevaheline festival lastele ja noortele. Festival toimub 21. oktoobrist kuni 5. novembrini muuseumides ja lastesõbralikes asutustes üle Eesti. Selleaastane teema on “Mängult või päriselt”, milleks andis inspiratsiooni laste ja noorte kultuuriaasta. Festivali programmiga saab tutvuda siin.

Foto autor: Triin Reemann