Iloni Imedemaa tähistab teisipäeval, 14. novembril Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeva

Iloni Imedemaa tähistab teisipäeval, 14. novembril Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeva

Iloni Imedemaa on teisipäeval, 14. novembril, Astrid Lindgreni 110. sünniaastapäeval erandkorras pikemalt avatud. Külastajaid oodatakse kella 11.00 – 19.00. Kell 17.30 näidatakse rootsi dokumentaalfilmi Astrid Lindgreni elust. Sel päeval kehtib imedemaal kõigile sooduspilet hinnaga 3 eurot.

Lapsi oodatakse tuhande üksiku kukekese joonistamise töötuppa. Täiskasvanud saavad tänu Rootsi Suursaatkonnale vaadata 2015. aastal valminud dokumentaalfilmi „Astrid“.
Film ei jäta varju ka kõige tumedamaid peatükke maailmakuulsa lastekirjaniku pikast elust. Astrid Lindgreni raamatuid on müüdud 150 miljonit eksemplari ja ta kuulub maailma kümne enim loetud kirjaniku hulka. Aga kes ta oli ja kust tema lood pärit on? Unikaalsete arhiivimaterjalide abil näitab see värske dokumentaalfilm tema elulugu uuele põlvkonnale. “Astrid Lindgren oli eriline inimene, kelle elu ja jutustused on nii mitmekihilised, et ta üllatab meid ikka veel”, ütleb Kristina Lindström, filmi režissöör.
Noore naisena mõjutas Astridit väga olulisel määral aeg, milles ta elas, koos normidega, mis sel ajal kehtisid. Kirjaniku ja hilisema arvamusliidrina suutis ta nii aega kui meie mõtteviisi pöördumatult muuta.

Filmi režissöör ja stsenarist on Kristina Lindström. Film on valminud 2015. aastal Rootsis. Pikkus: 90 minutit. Film on ingliskeelsete subtiitritega. Film linastub kell 17.30 Iloni Imedemaa teise korruse kinosaalis. Sissepääs muuseumi sooduspiletiga: 3 eurot.

Foto: SVT International