Ants Laikmaa muuseumis avatakse Keiu Kuresaare näitus

Ants Laikmaa muuseumis avatakse Keiu Kuresaare näitus

Neljapäeval, 12. septembril kell 14.00 avatakse Ants Laikmaa muuseumis Keiu Kuresaare joonistuste ja pastellmaalide näitus “Vestlus ateljees”.

“Suvel, näitust ette valmistades külastasin Ants Laikmaa majamuuseumi ja mulle tundus, et selles intiimses ateljees on tõepoolest kohal ka majaperemehe enda vaimsus,“ selgitas Kuresaar. „Nii toongi siia ateljeesse mõned isiklikud stuudiovisandid, et nende kaudu astuda dialoogi austatud maestro ja kunstipedagoogiga. Omavahelises vestluses saame rääkida kunstist, üle aegade ulatuvast kunstniku ja kunstipedagoogi rollist. Tähelepanelikul kuulajal on võimalik kõrva taha panna sarmika mentori näpunäiteid ja soovitusi,” tutvustas Kuresaar oma uut näitust. Suure Ants Laikmaa loomingu austajana on Keiu Kuresaar süüvinud Laikmaast kirjutatud raamatutesse, samuti Laikmaa enda poolt kirjutatud artiklitesse. Muuhulgas on Kuresaar viinud läbi haridusprogramme 2016. aastal Kumus toimunud Laikmaa näitusel.

Keiu Kuresaar on õppinud Eesti Kunstiakadeemias klassikalist maalikunsti ja omandanud samas haridusteaduste magistrikraadi cum laude kunstiõpetajana.

Praegu õpetab Keiu Kuresaar kunstihuvilisi Laagris, Kohilas ja Järvakandis.

Näitus „Vestlus ateljees“ jääb Ants Laikmaa muuseumis avatuks kuni 13. oktoobrini.

 

Foto: Erakogu