Matsalu loodusfilmide festival jõuab selgi aastal Haapsallu Iloni Imedemaale

Matsalu loodusfilmide festival jõuab selgi aastal Haapsallu Iloni Imedemaale

Traditsiooniliselt saavad MAFF-i programmist osa ka Haapsalu koolilapsed ja pered. Iloni Imedemaal toimuvad kinoseansid 19. – 22. septembrini. Lisaks filmidele on kavas ka temaatilised töötoad.

Kooligruppidele näidatakse neljapäeval, 19. septembril ja reedel, 20. septembril Saksamaal valminud filmi “Sügismaailm”. Film räägib erksavärvilise sügisperioodi pingetest looduses – dramaatiliste väljakutsete, muutuste ja ohtude ajast. Talv koos kõigi raskustega on nurga taga ja algab võitlus aja vastu.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul on neljapäeval kell 11.00 algavale seansile veel ühe klassi jagu ruumi. Soovijatel palutakse eelnevalt registreeruda aadressil imedemaa@salm.ee. Kinopilet maksab Läänemaa koolilastele 1 euro. Neljapäeval ja reedel loevad fimidele eestikeelseid tekste Läänemaa Ühisgümnaasiumi draamaringi õpilased. Juhendaja Siim Birk.

Imedemaa külastajaid oodatakse neljapäeval ja reedel osa saama ka temaatilistest meisterdustest. Valmistatakse erinevaid loomakesi käbidest, kastanitest, tõrudest ja muust looduses leiduvast.

Laupäeval, 21. septembril kell 12.00 toimub imedemaal joonistamise töötuba „Karikatuursed loomad“. Juhendab Karel Rahu.

Kell 14.00 linastub Austria film “Hämmastavad sead”. Film viib vaatajad lõbusale ja põnevale teekonnale üle maailma, et paljastada sigade edu saladused ning keerab pea peale praktiliselt kõik selle, mida sigade kohta teame ja kuidas neisse suhtume.

Samuti saab laupäeval näha Saksamaa filmi “Bioko kadunud kuningad” . See film uurib ühe maailma vähemtuntud primaatide drillide salajast elu ja nende salapärast saarekodu Kesk-Aafrikas, jälgib üht drilliperet ja nende vastsündinut, kes avastab seda troopilist paradiisi esimest korda.

Pühapäeval, 22. septembril algusega kell 12.00 saavad Imedemaa külastajad osaleda kivide kaunistamise töötoas.

Kell 14.00 saab näha Hollandi filmi “Kassi Amsterdam”. Film uurib Euroopa ühte elavamat ja dünaamilisemat linna selle loomelaniku – kassi – pilgu läbi.

Filme vaatama ning töötubades osalema pääseb muuseumipiletiga, mis maksab 5 eurot.

Sündmust toetab Eesti Kultuurkapital.

Matsalu loodusfilmide festivali kohta saab lähemat infot siit.

 

Foto: MAFF. Kaader filmist “Sügismaailm”.