Haapsalu ja Läänemaa muuseumides algab publikuprogrammide sari

Haapsalu ja Läänemaa muuseumides algab publikuprogrammide sari

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid alustab sel kevadel publikuprogrammide sarjaga. Märtsis ja aprillis toimub mitmeid põnevaid kohtumisi ning temaatilisi vestlusi külalisesinejatega. Programmid toimuvad Ants Laikmaa muuseumis, Haapsalu raekojas ning Raudtee- ja sidemuuseumis.

Muuseumipedagoog Karin Mägi sõnul on publikuprogrammide eesmärk pakkuda huvilistele võimalust kohtuda oma ala asjatundjatega, kes aitavad kaasahaaravalt avada kultuurilooliselt olulisi teemasid. „Käimasolev Euroopa kultuuripärandi aasta ning Eesti Vabariigi 100. sünnipäev on sellisteks kohtumisteks just õige aeg,“ lisas Mägi.

Sarja esimene sündmus leiab aset laupäeval, 17. märtsil kell 14.00 Ants Laikmaa muuseumis, kus meenutatakse hiljuti meie seast lahkunud kunstiõpetajat, kunstiühingu “Pallas” auliiget Helju Sarnet Zauramit. Külas on kultuuriloolane Enn Lillemets.

Teisel kohtumisel, laupäeval, 7. aprillil kell 14.00 ootab Ants Laikmaa muuseumis huvilisi lastekirjanduse uurija ja kirjanduskriitik Krista Kumberg, kes tutvustab raamatuillustratsiooni uusi arenguid.

Kolmapäeval, 18. aprillil kell 16.00 oodatakse kõiki Raudtee- ja sidemuuseumisse kohtuma raudteelase Lembit Adamsoniga, kes jagab kuulajatega põnevaid ja kohati humoorikaid mälestusi oma tööst Tallinna telefonivõrgus, trammijuhiametist 1950-ndail aastail ning ligi 33 aasta pikkusest töökogemusest elektrirongidel.

Laupäeval, 21. aprillil kell 14.00 on huvilistel Ants Laikmaa muuseumis harukordne võimalus kohtuda kunagise pianisti ja muusikaakadeemia õppejõu Erna Saarega, kelle abikaasa, kunstnik Johannes Võerahansu oli Ants Laikmaa õpilane.

Reedel, 27. aprillil kell 16.00 toimub Haapsalu raekojas vastavatud näitusest „1982“ inspireeritud publikuprogramm, mil teemaks elu Nõukogude Eestis. Oma toonaseid töid ja tegemisi meenutavad agronoom Toivo Kivimäe ja kirikuõpetaja Ants Leedjärv.

Sissepääs muuseumipiletiga.