Ilon Wiklandi sünnipäeval kuulutatakse välja noore kunstniku preemia laureaat

Ilon Wiklandi sünnipäeval kuulutatakse välja noore kunstniku preemia laureaat

Teist aastat järjest korraldas Iloni Imedemaa Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi kunstikooliõpilastele vanuses 14 – 18 aastat. Võtja kuulutatakse välja Ilon Wiklandi sünnipäeval, 5. veebruaril Iloni Imedmaal

Konkursile laekus  töid üle Eesti – Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist, Võrust, Kuressaarest, Haapsalust ja Läänemaalt ning mujalt.
Žüriiliikmed Viive Noor, Tea Tammelaan, Kersti Tiik, Krista Kumberg ja Maarja Aaloe valisid laekunud tööde seast välja kuue parima noore kunstniku teosed. Need viidi Stockholmi, et Ilon Wikland ise saaks teha viimase, otsustava valiku.

Ilon Wiklandi sõnul on konkursile laekunud tööde põhjal näha, et lapsed on palju vaeva näinud ja tööd teinud. „See on väga oluline, et noored kunstnikud oskavad töötada. Töötama peab!“ lisas Wikland. „Tänan kõiki osalejaid ning julgustan noori rohkem oma käekirja otsima. Lihtne on jäljendada, aga ise tuleb rohkem katsetada ja midagi uut teha. Tuleb panna fantaasia tööle ja lendama!“

Ilon Wiklandi sünnipäevakuul, veebruaris on Iloni Imedemaa pilet kõigile poole hinnaga. Reedel, 5. veebruaril, Ilon Wiklandi sünnipäeval  on Imedemaa kõigile tasuta avatud.  Konkursi võtja kuulutatakse välja kell 15.00. Lisaks toimub terve päeva jooksul muudki põnevat. Muuseumitöötajad ja -sõbrad loevad ette sünnipäevateemalisi lühilugusid. Kõik on oodatud kuuldud juttudest inspireeritult joonistama nii kaarte kui ka pilte. Samuti avatakse II korruse kinosaalis konkursile laekunud parimate tööde näitus, mis jääb avatuks märtsi lõpuni.

Wikland