Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku konkursi võitja on Anna-Liisa Sääsk

Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku konkursi võitja on Anna-Liisa Sääsk

5. veebruaril, Ilon Wiklandi 86. sünnipäeval kuulutati Haapsalus Iloni Imedemaal välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia konkursi võitja. Ilon Wiklandi litograafia ja preemia väärtusega 500 eurot pälvis 15-aastane Anna-Liisa Sääsk Viljandi Kunstikoolist. Juhendajad Richard Penny, Reet Talimaa, Kristi Kangilaski.

Konkursil osalesid Eesti kunstikoolides õppivad noored, vanuses 14-18 a. Igaüks esitas 3 tööd, sealhulgas ühe illustratsiooni vabalt valitud tekstile. Töid laekus üle terve Eesti – Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist, Võrust, Kuressaarest, Haapsalust ning mujalt. Kokku osales sel aastal 22 õpilast.
Žüriiliikmed Viive Noor, Tea Tammelaan, Kersti Tiik, Krista Kumberg ja Maarja Aaloe valisid laekunud tööde seast välja kuue noore kunstniku teosed. Ilon Wiklandile endale jäi viimane, otsustav sõna. Ta valis seekord välja ühe võitja, kelle tööd teiste hulgast kohe silma hakkasid. “Anna-Liisa Sääsk oskab väga hästi joonistada ning samuti võlub mind tema hea fantaasia”, tunnustas Ilon Wikland noore kunstniku annet.

Žüriiliige Tea Tammelaane sõnul tegi sel aastal rõõmu rohke Lõuna-Eesti noorte osavõtt. Ta tänas žürii nimel kõiki noori, kes osalesid.
Konkurss toimus teist aastat ning on ellu kutsutud eesmärgiga julgustada noort kunstnikku tema loomerännaku alguses. Eelmisel aastal pälvis peaauhinna Liisamari Viik Pärnu Kunstikoolist.

Selleaastase konkursi parimatest töödest on Iloni Imedemaa teise korruse saalis koostatud näitus, mis jääb huvilistele avatuks märtsi lõpuni. Näitusele välja valitud noorte kunstnike ja nende õpetajate nimed on üleval siin.
Ilon Wiklandi sünnipäevakuul, veebruaris on Iloni Imedemaa pilet poole odavam.

 

anna_liisa_s