Pühapäeval on Iloni Imedemaal viikingipäev

Pühapäeval on Iloni Imedemaal viikingipäev

Pühapäeval, 28. veebruaril ootab Iloni Imedemaa külla peresid, et üheskoos viikingite kultuurist aimu saada. Toimub järjekordne sündmus merekultuuriaastast inspireeritud sarjast „Loovuse lainel“.

Iloni Imedemaa juhataja Anne Andrejevi sõnul on viikingiteemat merekultuuriaastal väga sobilik käsitleda. „On ju viikingid olnud suured meresõitjad. Nad on küll tuntud kui karmid sõdijad, aga samal ajal on viikingid olnud ka väga loovad, harrastades peent ja kaunist käsitööd.“

Just käsitöö ja kunsti kaudu jõudis viikingite teema uurimiseni ka ajaloolane Indrek Jets, kes on lubanud pühapäeval Iloni Imedemaale viikingite kultuuri huvilistele tutvustama tulla. Jetsi sõnul paelusid muinasaeg ja peened puunikerdused teda juba lapsepõlves. Palju aastaid hiljem sai koos mõttekaaslastega loodud ajalooklubi Rotelevik. Indrek Jetsi doktoritöögi on just viikingiaega käsitlev. Lisaks Indrek Jetsile tuleb oma viikingiaja huvist ja tolleaegsest käsitööst läbi mänguliste tegevuste rääkima ka Marika Aedviir.

Kavas on veel mitmeid vahvaid temaatilisi tegevusi:

Kell 12.00 otsitakse üheskoos viikingiaardeid.

Kell 15.00 saab näha režissöör Katrin Lauri lastefilmi “Ruudi” (2006). See on lugu väikesest Ruudist, kes isadele-poegadele mõeldud viikingireisile pääsemiseks korraldab isa leidmise konkursi, mille auhinnaks on tema ise, tema ema ja muinasjutuline viikingivarandus.

Terve päeva jooksul saab meisterdada viikingimaske ja ruunikirjadega kadakaseibe.

Sissepääs 2.50€

Haapsalu Raekojas (Kooli tn 2) on avatud Eesti Rahva Muuseumi külalisnäitus “Pronksspiraalidest vaselisteni – 1000 aastat rõivailu”. Näha saab, missuguseid rõivaid kanti viikingiajal Eesti aladel. Iloni Imedemaa pileti ettenäitamisel maksab pühapäeval pilet raekotta vaid 1€.

Nimetu