Iloni Imedemaa kutsub koolivaheajal meisterdama ja teatrietendust vaatama

Iloni Imedemaa on koolivaheajal avatud iga päev 11.00-17.00. Külastajaid ootab eriprogramm „Vaheaeg ON KÄES“, mille raames toimuvad mitmed käelist osavust arendavad meisterdamise töötoad, aga ka kohtumine vanaemaga ning Sussiteatri etendus.   

Vaheaja eriprogramm saab Iloni Imedemaal alguse juba laupäeval, 23. veebruaril kell 13.00, mil toimub kohtumine sarjast „Vanaemaga imedemaal“. Seekord on külas vanaema Ülle Lass, kes mängib koos lastega sportlikke mänge. Maitsta saab kohupiimapontšikuid ja smuutit.

Meisterdamise töötoad toimuvad 12.00 – 14.00 järgmistel päevadel:

P, 24.02 valmistatakse vaibakesi. (Sobib alates 7-aastastele meisterdajatele.)

E, 25.02 meisterdatakse marakaid.

T, 26.02 valmistatakse käevõru.

K, 27.02 tehakse vildist ehteid.

N, 28.02 luuakse lõngast linnukesi.

L, 2.03 tehakse plastiliinimänge.

P, 3.03 meisterdatakse notsu maske.

Reedel, 1. märtsil on teatrikuu saabumise puhul Iloni Imedemaal külas Sussiteater, kes toob suurte ja väikeste vaatajateni lavastuse “Kurg”. Loo algidee on pärit Wilhelm Hauffi jutust “Lugu kaliif toonekurest”. Lavastus on Sussiteatrile omaselt tantsuline, mänguline, loov ja visuaalne. Kasutatakse palju liikumist, rütme ja ka nukke. Lugu räägib sellest, mis juhtub inimestega, kes on harjunud kõike väga lihtsalt kätte saama, kellel on seetõttu igav ning kes on kaotanud huvi kõige lihtsamate rõõmude vastu. Etendus kestab pool tundi ja on mõeldud alates 4-aastasele publikule. Trupi moodustavad Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia haridusega näitlejad Kärt Reemann ja Jaanus Kask. Pilet on Iloni Imedemaa kassas eelmüügis hinnaga 3 eurot. Samal päeval ostes maksab pilet 5 eurot. Teatripilet sisaldab ka imedemaa külastust.

Kõigile vaheaja sündmustele pääseb ka 10 korra pileti ning aastapääsmega.