Iloni Imedemaa sai auhinna

Iloni Imedemaa sai auhinna

Iloni Imedemaal uus püsinäitus „Olen alati siin. Ilon” tunnistati Eesti muuseumide 2014. aasta parimaks püsinäituseks.

Muuseumiauhinnad anti üle 30.01.2015 Rakveres toimunud muuseumide aastakonverentsile järgnenud auhinnagalal.
Aastaauhindade konkursile esitati 77 projekti, mille seast valisid muuseuminõukogu teemakomisjonid 29 nominenti 16 muuseumist. Kultuuriministeeriumi muuseuminõuniku Marju Reismaa sõnul oli eriti tihe rebimine näituste kategoorias, kuhu esitati 21 kandidaati.
Parimad valis välja muuseuminõukogu näitusekomisjon, mille esimees, Narva Muuseumi direktor Andres Toode ütles Iloni Imedemaa ekspositsiooni kohta, et see on lihtsalt väga hästi tehtud.  „Terviklik lahendus ja nii sisu kui ka vorm kandsid seda ideed, milleks ekspositsioon on tehtud — lastele suunatud,” selgitas ta.

2014. aasta jaanuaris avati kujundaja-kuraator Tea Tammelaane käe all täielikult renoveerituna Iloni Imedemaa esimene korrus ja galerii uue näitusega “Olen alati siin. Ilon”. Uuel näitusel on senisest veelgi rohkem näha Ilon Wiklandi töid: illustratsioone, pisiplastikat, mälestusesemeid, raamatuid, tarbegraafikat jm.

Wikland