Iloni Imedemaal hakkavad toimuma pliiatsipühapäevad

Iloni Imedemaal hakkavad toimuma pliiatsipühapäevad

Iloni Imedemaa kutsub huvilisi iga kuu viimasel pühapäeval muuseumisse joonistama. Pliiatsipühapäevade eesmärk on pakkuda võimalust inspireerivas muuseumikeskkonnas loovus lendu lasta ja joonistamisest mõnu tunda.

Mida pliiatsipühapäeval joonistada saab? Kui juba muuseumisse tulla, siis ikka asja pärast! Joonistajatele tuuakse iga kord muuseumikogudest modelliks välja üks haruldane ese, mida külastajad näevadki ainult pliiatsipühapäeval. Peale seda rändab museaal tagasi oma turvalisse paika fondiriiulis.

Esimene pliiatsipühapäev leiab Iloni Imedemaal aset 31. jaanuaril. Joonistama saab tulla kella 11.00 – 17.00. Järgmised pliiatsipühapäevad on kavas 28. veebruaril, 28. märtsil, 25. aprillil ja 30. mail.

Paber, pliiats ja joonistamisalus on kohapeal olemas, kuid loomulikult pole keelatud tulla oma visandivihiku ja lemmikpliiatsitega. Sissepääs muuseumipiletiga. Saadaval ka soodsad kümne korra piletid.

Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõutsi sõnul on joonistama oodatud igas eas huvilised. “Joonistamist ei pea pelgama ka need, kel kunstiga vähem kokkupuudet olnud või pliiatsi käes hoidmisest kaua aega mööda läinud. Hindeid ei panda ja juhendajat üldse polegi. On vaid rahu ja vabadus joonistada!” julgustas Kõuts.

Korraldajad teevad kõik selleks, et viiruseohtu vähendada. Joonistamine toimub kõige suuremas näitusesaalis, kus on võimalik huviliste paiknemist hajutada. Joonistada saab terve päeva vältel. Nii hoidutakse suure hulga  inimeste kogunemisest ühel ajal. Neil, kes on vanemad kui 12 aastat, palutakse kanda maski. Kätepesuvõimalus ja desinfitseerimisvahendid on olemas. Igale osalejale jaotatakse eraldi töövahendid.