Iloni imedemaal toimuvad kohtumised vanaemadega

Iloni imedemaal toimuvad kohtumised vanaemadega

Pühapäeval, 27. jaanuaril kell 13.00 saab Iloni imedemaal alguse kohtumistesari “Vanaemaga imedemaal”.  Sarja raames kutsub imedemaa kord kuus külla ühe vahva vanaema. Esimesena kohtub huvilistega vanaema Eha Nõmm.

Iloni imedemaa juhataja Anne Suislepa sõnul on Ilon Wiklandi elus olnud just vanaemal väga tähtis roll. “Haapsalu vanaema oli see, kelle hoole all Ilon kasvas ja end turvaliselt tundis. Vanaemad on üldse ühed olulised tegelased meie elus. Neid tasub kuulata! Sellest sündiski meil mõte kutsuda kord kuus imedemaale külla üks tore vanaema. Võtta aega, olla koos ja tekitada seeläbi põlvkondadevaheline side, mis muidu pahatihti tänapäeva kiires elutempos kaotsi minema kipub.”

Külla kutsutud vanaemad jagavad Suislepa sõnul huvilistega oma lugusid, elukogemust, teadmisi, lemmikretsepte, näputööoskust, armastust ja pikki paisid.

Esimene külaline on vanaema Eha Nõmm, kes töötab Ants Laikmaa muuseumis. Koos temaga räägitakse lugusid, joonistatakse, värvitakse ning küpsetatakse saiakesi.

Eha Nõmm ütleb, et vanaemaks olemine on suur rõõm, aga ka vastutus. Temal endal oli oma vanaemaga samuti väga soe ja lähedane suhe. “Mulle meeldis lapsena õhtuhämaruses kuulata lugusid vanaema nooruspõlvest. Vanaema pärandas mulle uhke roosa suhkrutoosi. Tema lood ning selle ilusa suhrutoosi võtan endaga ka pühapäeval kindlasti imedemaale kaasa,” lubas vanaema Eha.

Järgmistele kokkusaamistele on muuhulgas tulemas vanaema Lygija Suislep ja vanaema Mari Viik.

Sündmusele on oodatud igas vanuses huvilised, võimalusel muidugi koos vanavanematega.

Sissepääs muuseumipiletiga (5 eur).

Jälgi programmi lähemalt siit.

Pilt: Ilon Wiklandi illustratsioon raamatule “Õhtujutud Andresest, varsti 4”.