Kutsume noori osalema näituse “1982” koostamises

Kutsume noori osalema näituse “1982” koostamises

2018. aasta veebruaris plaanime Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul Haapsalu raekojas avada näituse „1982“. Näitus jääb avatuks üheks aastaks. Tegemist on näitusega ehedast nõukogudeaegsest maaelust. Esiplaanil on Rõudes elanud Ants Maripuu argielu kajastavad fotod, millest enamik pärineb aastatest 1982-1986. Miks me teeme näituse nõukogudeajast? Sellepärast, et just kaheksakümnendatel sündinud põlvkond on see, kelle kätes on praegune Eesti. Ka nõukogude aeg on osa Eesti Vabariigi 100-aastasest ajaloost. Kas me ikka mäletame, milline oli argipäev siis?

Pakume endise Haapsalu rajooni koolidele võimalust kaasa mõelda ja kaasa lüüa näituse koostamisel. Selleks kutsume noori leidma kodudest üles asju, mis on pärit aastatest 1980-1986 ja saatma neist esemeist muuseumile fotosid. Korraldame klassidevahelise konkursi, kus iga klass saadab meile üles pildistatud esemeid ning nende kirjeldusi. Kõigist meile saadetud piltidest ja kirjeldustest sünnib veebinäitus Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid kodulehel www.salm.ee.

Esemete hulgast valib muuseumi žürii välja need, mis sobivad raekoja näitusele ning premeerib tervet klassi ning õpetajat toreda auhinnaga.

Konkurss kestab novembrist jaanuarini, võitjad kuulutame välja 15. jaanuaril 2018.

Kuidas osaleda?

  • Pildistage üles ese, mis on pärit aastast 1980-1986 ja täitke selle kohta küsimustikus niipalju lahtreid kui oskate.
  • Saatke täidetud küsimustik ja jpg formaadis foto esemest aadressile karin.magi@salm.ee hiljemalt 9. jaanuariks.
  • Muuseumi žürii valib välja põnevamad esemed raekojas toimuvale näitusele. Esemed saab pärast näitust tagasi.

Soovi korral tuleme teie kooli muuseumitundi läbi viima. Tutvustame valmivat näitust ja selles käsitletavat aega. Räägime vanadest esemetest ja nende hoiustamisest muuseumis ning teeme koos läbi eseme kirjeldamise. Muuseumitund on mõeldud korraga ühele klassikomplektile. Soovi korral saame kokkuleppel tulla terveks koolipäevaks ja teha tunde mitmele klassile.

Lisainfo ja kokkulepped: karin.magi@salm.ee, tel 59196712.