Läänemaa muuseumides käis möödunud aastal 66 000 külastajat

Läänemaa muuseumides käis möödunud aastal 66 000 külastajat

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid koosseisu kuuluvates muuseumides käis 2017. aastal kokku 66 000 külastajat.

Sihtasutuse juhataja Anton Pärn on tulemusega rahul. „Oleme hoidnud 2016. aastaga sarnast head taset. Kui arvestada, et sulgesime linnuse muuseumi arendustööde tõttu juba augustikuus, on loomulikult külastajate number üldkokkuvõttes väiksem kui 2016. aastal.  Samas oli 2017. aastal külastajaid rohkem kui näiteks 2015. aastal,“ kinnitas Pärn.

Muuseume külastanud välismaalaste osakaal oli möödunud aastal 21 %. Enim külalisi käis Soomest, Rootsist, Venemaalt, Saksamaalt ja Lätist.

2017. aasta on Haapsalu ja Läänemaa muuseumide jaoks olnud tegus. Paljude tööde ja tegemiste seast saab esile tuua näiteks arvult juba kahekümnenda artiklite kogumiku „Läänemaa Muuseumi Toimetised“ välja andmist. Suurt tähelepanu pöörati 2017. aastal muuseumiharidusele. Esimest korda toimus koolinoortele mõeldud ajalookonverents ning alustati ajalooringiga. Samuti sõlmiti koostööleping Haapsalu Kutsehariduskeskusega. Iloni Imedemaal toodi sügisel edukalt esimest korda eesti publiku ette Astrid Lindgreni näidend „Metsas pole mingeid röövleid“.

Loomulikult on muuseumilt väga suurt pühendumist nõudnud linnuse arendustööd. EAS-i piirkondade konkurentsivõime tõstmise meetme toetusega rajatakse pealinnusesse keskaja muuseum-tegevuskeskus. Muuseumi jaoks panigi 2017. aastale rõõmustava punkti ehituslepingu sõlmimine ja tööde algus linnuses.