Laupäeval tähistatakse Ants Laikmaa 152. sünniaastapäeva

Laupäeval tähistatakse Ants Laikmaa 152. sünniaastapäeva

Laupäeval, 5. mail kell 14.00 kogunetakse Ants Laikmaa muuseumis, et tähistada kunstniku sünniaastapäeva. Traditsiooniliselt viiakse lilled Ants Laikmaa viimsele puhkepaigale tema kodupargis,  avatakse muuseumi suvehooaja esimene näitus ning toimub väike kontsert.

Ants Laikmaa muuseumi teise korruse ateljees avab laupäeval näituste hooaja Avo Päädami portreenäitus. Avo Päädam on sündinud 1953. aastal Raplas. Ta kasvas üles ja käis koolis Paides. Hiljem sattus taas elama Raplamaale. „Maalimisega hakkasin tegelema neljakümnesena. Olen iseõppija. Meeldib maalida merd ja inimesi. Olen osalenud näitustel Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus. Ants Laikmaa muuseumis olen näitusega teist korda,“ selgitas Päädam. „Näitusele üles pandud portreed poliitikutest, muusikutest, kirjanikest ja näitlejatest on valminud projekti “Avo – 65” raames, mille ettevalmistamisega olen juba mõnda aega tegelenud. Suve lõpu poole on kavas suurem portreenäitus Raplas,“ lisas Päädam.

Muusikaliste etteastetega kostitavad külalisi C. Kreegi nim. Haapsalu Muusikakooli pärimusmuusika õpilased Viive Marleeni juhendamisel.

Kõik on oodatud osalema.