Muuseumid pakuvad sügisvaheajaks sisukat tegevust

Muuseumid pakuvad sügisvaheajaks sisukat tegevust

Haapsalu muuseumides toimub sügisvaheajal mitmeid sisukaid sündmusi lastele, noortele ja peredele.

Juba reedel, 19. oktoobril saab vaheaeg toreda alguse Haapsalu jaama perepäeval. Kella 12 – 18 oodatakse igas eas huvilisi jaama mitmekesisest programmist osa saama. Raudtee- ja sidemuuseum on perepäeval tasuta avatud. Huvisõidurong Peetrike viib külastajaid sel aastal viimaseid kordi sügisvärvides Haapsalu vanalinna imetlema. Lisaks toimub ekskursioon jaamahoones, otsimismäng, joonistamine, tee ja vahvliga maiustamine ning raudteejaama helide töötuba. Haapsalu jaama perepäeva kavaga saab lähemalt tutvuda muuseumi siin.

Iloni imedemaa on koolivaheajal (22. – 28. okt.) avatud iga päev kella 11-17. Kõigil päevadel saab kella 12 – 14 looduslikest materjalidest põnevaid meisterdusi teha. Valmivad vahvad esemed – unenäopüüdjad, okstest nimetähed, kivimängud jpm. Pühapäeval, 21. oktoobril on imedemaal külas Mari ja Urmas Viik. „Lastetoa“ saatest tuntud Mari Viik juhendab kell 12 ja 14 huvilisi alates 7. eluaastast meisterdamise töötoas. Kunstnik Urmas Viigi juhendamisel toimub algusega kell 12.00 illustratsiooni lühikursus, kuhu on oodatud noored alates 14. eluaastast. Palume töötubadesse ja illustratsioonikursusele eelnevalt registreeruda: imedemaa@salm.ee. Illustratsioonikursuse kohta leiab lähemat infot siit.

Lisaks saab imedemaal iga külastaja olla ise interaktiivse näituse kuraator, kelle ülesandeks on valida näitusele välja kümme kõige ilusamat kukekest ning mängida toredat nutimängu “Seiklus Iloniga”, mis viib Haapsalu vanalinna vahvaid ülesandeid lahendama.

Muuseumipilet Iloni imedemaale maksab 5 eurot. Võimalik on soetada 10 korra pilet hinnaga 30 eurot.

Haapsalu raekojas ootavad koolivaheajal huvilisi otsimismängu juhendid, mis aitavad keskenduda põnevatele esemetele ja märgata huvitavaid detaile. Raekoda on avatud K-P 11 – 17. Sissepääs muuseumipiletiga 3/4 eurot.

Kõigi vaheajasündmuste kohta leiab lähemat infot siit.

Haapsalu muuseumide koolivaheajasündmused on osa laste- ja noortefestivali “Avatud mänguväljad” paralleelprogrammist. Festivali selleaastase teema „100 tähtsat asja“ raames tutvustavad muuseumid ja raamatukogud üle Eesti lastele ja noortele oma kogude olulisemaid esemeid, ideid ja väärtusi. Täpsem info festivali kodulehel www.avatudfestival.ee