Rasmus, Pontus ja Lontu seiklevad imedemaa hoovis viimaseid kordi

Rasmus, Pontus ja Lontu seiklevad imedemaa hoovis viimaseid kordi

Alates pühapäevast, 21. juulist saab teatripublik Haapsalus Iloni Imedemaal osa viimasest kaheksast “Rasmuse, Pontuse ja Lontu” etendusest. Eelmisel suvel esietendunud lavastus on rõõmustanud nii publikut kui ka teatrikriitikuid. Lavastaja Eva Kalbus pälvis sel aastal nominatsiooni Eesti teatri auhindade Salme Reegi nimelisele auhinnale pedagoogi- ja näitejuhitöö eest just tänu „Rasmusele, Pontusele ja Lontule“.

Eva Kalbuse sõnul on seda Astrid Lindgreni lugu Eesti lavadel mängitud vähe, kuigi raamatu iga lehekülg väärib lisaks lugemisele ka teatris esitamist. “Mis võiks olla lindgrenlikum kui imedemaa roheline hoov suvises Haapsalus! Tegelased ja nendevahelised suhted hakkavad seal kui ise elama. Selles seikluslikus loos on palju sekeldusi ja põnevust, aga piisavalt ka armastust ja sõprust, mis kokkupanduna loovad toreda terviku. Ja loomulikult on kirjaniku muhe tekst alati kuulamist-lugemist väärt,” selgitas Kalbus.

Rasmus ja Pontus on kaks täiesti tavalist väikelinna poissi, kes satuvad Rasmuse õde aidata püüdes hõbedavaraste jälile. Miks õde abi vajas ja mis varastega toimus ning kuidas puutub siia koerake Lontu ja mõõganeelaja Alfredo, seda kõike saabki näha Iloni Imedemaa kogupere suvelavastuses „Rasmus, Pontus ja Lontu“.

Lavastuses mängivad Tallinna 32. keskkooli teatrisuuna õpilased ja vilistlased. Lisaks nendele astuvad üles tuntud näitlejad Andrus Eelmäe ja Merle Talvik.

Piletid on müügil Iloni Imedemaa kassas ja Piletilevis.

Etenduste ajad:

P, 21. juuli kell 18.00

E, 22. juuli kell 18.00

T, 23. juuli kell 18.00

K, 24. juuli kell 18.00

N, 25. juuli kell 18.00

E, 29. juuli kell 18.00

T, 30. juuli kell 18.00

K, 31. juuli kell 18.00

Lavastaja: Eva Kalbus

Kunstnik: Kamilla Kase

Muusikaline kujundaja: Arno Suislep

 

Osades:

Rasmus: Hans Matthias Kari

Pontus: Mattias Härm

Lontu: Brigita Eva Varrak

Alfredo: Andrus Eelmäe

Berta: Merle Talvik

Ernst: Marko Ehastu

Patrik: Hannes Ivask

Gullan: Jessica Kari/Marta Leen Volar

Trips: Sarah Elisabeth Haidak

Joakim: Mattias Nurga

Ülemkonstaabel: Ingrid Noodla

 

Etendus on sobilik alates 4. eluaastast.

Kestus: koos vaheajaga u 2 h.

Etenduse piletiga Iloni Imedemaa ühekordne külastus aasta lõpuni 50% soodsam.