President tunnustab Haapsalu ja Läänemaa muuseumide juhatajat Anton Pärna Valgetähe IV klassi teenetemärgiga

President tunnustab Haapsalu ja Läänemaa muuseumide juhatajat Anton Pärna Valgetähe IV klassi teenetemärgiga

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 152 inimesele, kelle pühendumus oma tööle ja kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Teenetemärgi saajate hulgas on ka Haapsalu ja Läänemaa muuseumide juhataja Anton Pärn.


Ajaloolane ja arheoloog Anton Pärn on SA Haapsalu ja Läänemaa muuseume juhtinud 2013. aastast, enne seda töötas ta Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantslerina. Tema juhtimise all on teinud uuenduskuuri läbi nii piiskopilinnuse muuseum kui ka Iloni Imedemaa. Põhitöö kõrvalt on Pärn jätkanud arheoloogina Haapsalu vanema ajaloo uurimist. Tema viimane suurem töö oli läinud suvel Haapsalus Linda ja Rüütli tänava nurgal asuva kinnistu arheoloogiline uurimine.

Tunnustuste üleandmise aeg ei ole praegu veel teada. Teenetemärkide saajaid tutvustatakse Eesti Vabariigi aastapäeva teleprogrammis.