Värviline vaheaeg Iloni Imedemaal

Värviline vaheaeg Iloni Imedemaal

Alanud koolivaheajal kutsub Iloni Imedemaa huvilisi kolmapäevast pühapäevani kl 11.00 – 17.00 näitusi vaadates ja kunsti tehes sisukalt aega veetma.

Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõutsi sõnul on seekordse vaheajaprogrammi teemaks „Värviline vaheaeg“. „Meie tegevusjuhendajate abiga saavad külastajad omal käel proovida mitmesuguste värvidega kunsti tegemist, kasutades erinevaid tehnikaid,“ selgitas Kõuts.

Iloni Imedemaa teeb kõik selleks, et viiruseohtu vähendada. Kunsti saab teha terve päeva vältel. Nii hoidutakse suure hulga inimeste kogunemisest ühel ajal. Neil, kes on vanemad kui 12 aastat, palutakse kanda maski. Kätepesuvõimalus ja desinfitseerimisvahendid on olemas. Igale osalejale jaotatakse eraldi töövahendid.

 

Värvlise vaheaja kava:

K 24.02 TEMPLIKUNST. Kasutame käepärastest vahenditest valmistatud templeid ja kanname erikujulisi jäljendeid paberile. Selle tehnika abil saab edukalt kaunistada ka näiteks kinkekotte. Praktiline, ilus ja omanäoline! Proovime järele.

N 25.02 VOOLAVAD VÄRVID. Võrdleme maalitehnikaid. Katsetame akvarelle. Muuhulgas paneme värvid mööda paberit liikuma.

R 26.02 VÕLUMETS. Imelise värvimaailma abil satume seekord igaüks oma võlumetsa. Käiku läheb segatehnika.

L 27.02 SALADUSED. Vahel on mõni asi paberil senikaua peidus, kuni värv selle saladuse avalikuks teeb. Vaatame, kas saame saladustele üheskoos jälile.

P 28.02 PLIIATSIPÜHAPÄEV. Pliiatsipühapäevad on selleks, et tõeliselt inspireerivas keskkonnas loovus lendu lasta ja joonistamisest mõnu tunda. Hindeid ei panda ja juhendajat üldse polegi. On vaid rahu ja vabadus joonistada! Seekordseks modelliks on muuseumikogust selleks puhuks spetsiaalselt välja toodud kompvekimasin.

 

Avatud on näitused: Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku konkursi näitus ja “Lapsepõlvekodu Iloni piltidel”.

 

Sissepääs muuseumipiletiga, saadaval ka soodsad 10 korra piletid ning aastapääsmed.