Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõuts on “Haapsalu kultuurielu edendaja 2020”

Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõuts on “Haapsalu kultuurielu edendaja 2020”

Täna kuulutati välja 2020. aasta Haapsalu linna tunnustused 12 kategoorias. „Haapsalu kultuurielu edendaja 2020“ tiitli pälvis Iloni Imedemaa juhataja Maarja Kõuts. Tunnustamise eesmärk on esile tõsta valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone, silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi ning sportlikke saavutusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul, üleriigilisel või rahvusvahelisel tasandil.


Maarja on oma tööga andnud suure panuse Haapsalu ja Läänemaa muuseumides toimuvatesse haridusprogrammidesse. Tema ideena on sündinud programmid nagu „Maailma parim detektiiv“ ja „Aardejaht Haapsalus“. Maarja eestvedamisel on loodud Iloni Imedemaal NUMU nutimäng „Seiklus Iloniga Haapsalus“, mis tutvustab Haapsalut kui Ilon Wiklandi lapsepõlve mängumaad. 2020. aastal loodi Wiklandi juubeliaasta puhul Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Lääne Maakonna Keskraamatukogu lasteosakonnaga koostöös kohvernäitus „Pikk-pikk teekond“, mis tutvustab Iloni elu ja loomingut. Näitusest on saanud osa üle 5000 lapse üle kogu Eesti. Maarja on Eesti poolne koordinaator rahvusvahelises projektis „Veetilk“, mis on Islandi, Eesti, Soome ja Taani muuseumide ühistööna loodud projekt, mille eesmärk on pakkuda noortele võimalust ennast kuraatorina proovile panna.

Tunnustusüritus toimub 6. mail.