Haridusprogrammid jõulukuul Haapsalu ja Läänemaa muuseumides

Haridusprogrammid jõulukuul Haapsalu ja Läänemaa muuseumides

Kutsume igas vanuses kooligruppe jõulukuul Haapsalu ja Läänemaa muuseumidesse. Pakume erinevaid haridusprogramme, mille käigus saavad õpilased palju uusi teadmisi ning meisterdada. Muuseumitunde on võimalik läbi viia kõikidel päevadel, palume soovidest anda teada esimesel võimalusel.

Iloni Imedemaa mängulises programmis „Kartulilaste jõulupidu“ saame teada, kuidas jõudis kartul meie toidulauale. Uurime, milliseid kartulitoite on Läänemaa kodudes läbi aegade söödud – kartulivorstist kartulikrõpsudeni. Programmi käigus valmivad ka maitsvad küpsekartulid. Kuni toit valmib, teeme tutvust Ilon Wiklandi raamatuga „Kartulilapsed“. Ja muidugi mängime toredaid mänge!

Programm sobib koolieelikutele ja I kooliastmele.
Kestus: 1,5 h
Hind: 7 € inimese kohta, õpetajale tasuta.
Lisainfo ja broneerimine: imedemaa@salm.ee; tel. 5836 2803; 527 6244

Haapsalu raekojas pakume detsembris võimalust vaadata jõulutraditsioonide sügavustesse. Uurime, mis on jõulukommetes ajaga muutunud ja mida peame tähtsaks täna. Jõulumeeleolu loomiseks paneme tööle nii pea kui käed ja meisterdame ruumilise jõuluehte. Tundi on soovi korral võimalik tellida ka koolimajja.

Töötuba on sobilik II ja III kooliastmele.
Kestus: 1h
Hind: 4€ osalejale, õpetajad tasuta.
Lisainfo ja broneerimine: karin.magi@salm.ee; tel. 5919 6712

Haapsalu Linnus on külastamiseks avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11.00-17.00. Muuseumi külastuse muudab põnevaks avastusretkeks ekskursioon giidiga, mis aitab põhjalikumalt mõista Haapsalu linnuse lugu ning ekspositsiooni.


Ekskursioon on sobilik II ja III kooliastmele ning täiskasvanutele igas vanuses.
Kestus: 1,5h-2h
Hind: giiditeenus 40 € + muuseumipiletid
Lisainfo ja broneerimine: linnus@salm.ee  

Linnuse kohvikus on võimalik eelneval kokkuleppel pidada ka väikese seltskonnaga privaatselt ja turvaliselt jõulupidu- ja õhtusööki. Hind kokkuleppel, küsige personaalset pakkumist: linnus@salm.ee.

Raudtee- ja Sidemuuseum ootab külastajaid laupäeval ja pühapäeval kell 11.00-17.00. Neljapäev ja reede muuseum avatud etteteatamisel.

Oleme arvestanud kõigis programmides õpilaste ja õpetajate tervisliku ja vaheldusrikka külastuskeskkonnaga – nii ruumis kui vabas õhus.

Teeme omalt poolt kõik, et tagada noortele muuseumisõpradele seiklusrohke, mõnus ja turvaline muuseumikülastus.

Muuseumide külastamisel kehtivad reeglid ja piirangud:

  • Alates 29. oktoobrist laieneb maskikandmise kohustus siseruumides kõikidele kontrollitud tegevustele ja asukohtadele. Maskikohustus rakendub kõigile, kes on vähemalt 12-aastased.
  • Eeldusel, et isikul puuduvad haigussümptomid ning talle ei ole kehtestatud liikumisvabaduse piirangut, saavad alla 19-aastased üldhariduskooli ja kutseõppeasutuse õpilased ilma COVID-19 tõendita ja testimiseta osaleda huviringides ning tulla koos klassiga või rühmaga muuseumisse ja näituseasutusse õppekäigule (st muuseumitundi, ekskursioonile vms). Erandit kohaldatakse ka isikule, kes saab 2021/2022. õppeaasta kestel 19-aastaseks. Erand kehtib ka koos klassiga õppekäigul olevale õpetajale.
  • Tingimus on, et õppekäigul osalevad ainult sama klassi või rühma õpilased.

SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid järgib kõikides oma tegevustes Vabariigi Valitsuse ja Terviseameti soovitusi muuseumi turvaliseks külastuseks. Oleme liitunud ka vastutustundlike ettevõtete tarbijamärgisega „Siin on turvaline“.