Piiskop Tiit Salumäe mälestustest loodi raamat ja näitus

Piiskop Tiit Salumäe mälestustest loodi raamat ja näitus

Reedel, 3 detsembril kell 13 toimub piiskop Tiit Salumäe mälestusraamatu „MINEVIK ON OLEVIK. Tiit Salumäe 70“ esitlus ning autasude näituse avamine Haapsalu raekojas.

Trükisoojas raamatus on Tiit Salumäe kaasteeliste ja pereliikmete meenutusi ning mälestusi kooskäidud ajast. Teoses on kajastatud hetki 70 aasta pikkusest ajajärgust Eesti elus läbi inimeste mälestuste, meenutuste ja sündmuste. Haaratud on erinevaid paikkondi ning tegevusvaldkondi. Raamatus on ka Salumäe jutlusi, kõnesid, ettekandeid ja juhtkirju ajakirjandusele.

Raamatu andis välja SA Ajaleht Eesti Kirik, materjali pani kokku ja toimetas pikaaegne endine peatoimetaja Sirje Semm. Raamatu väljaandmist toetasid Kultuurkapitali Läänemaa Ekspertgrupp, EELK Haapsalu Püha Johannese kogudus, Haapsalu linn ja Perekond Salumäe.

Muuseumis avatakse ka näitus aastate jooksul Tiit Salumäele omistatud autasudest. Ligi kakskümmend erinevat aumärki on antud piiskop Salumäele teenete eest kirikus, Haapsalu linna ja Eesti riigi heaks töötamise ning ühiskondliku tegevuse eest. Aumärke saavad huvilised näha Haapsalu raekojas, näituse koostas SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid.