Ilon Wiklandi näitus Saksamaal

Ilon Wiklandi näitus Saksamaal

Alates 12. novembrist saab Ilon Wiklandi näitust “Haapsalust Bullebyni” näha Hannoveris Wilhelm Busch – Deutsches Museum für Karikatur & Zeichenkunst muuseumis.

Tegemist on viimaste aastate suurima näitusega Ilon Wiklandi loomingust. Väljas 250 tööd, millest suurem osa, 187 kuulub Haapsalus asuvale Iloni Imedemaale.

Iloni Imedemaa saatis Hannoverisse illustratsioone raamatutest “Bullerby lapsed”, “Karlsson katuselt”, “Lärmisepa tänava Lota”, “Pikk-pikk teekond” ja teistest teostest. “Haapsalust Bullerbyni” näitus annab ülevaate Ilon Wiklandi loomingust ning selle muutumisest ajas.

Osad illustratsioonid saadeti Saksamaale näitusele ka otse Iloni Imedemaa galeriist ning need tööd asendati ajutiselt teistega. Mõnel pool on märgata ka silte, mis vihjab et seal varem rippunud töö on näitusel. Galerii siiski tühjaks ei jää, sest Iloni Imedemaa kogusse kuulub ligi 800 Wiklandi tööd.

Näitus on Hannoveris üleval 19. veebruarini ja rändab sealt edasi märtsis Suttgarti lähedala Waiblingeni. Haapsalusse jõuavad tööd tagasi juunikuus.