Alustab Eesti muuseumide digitaalne aastapilet ehk muuseumikaart!

Alustab Eesti muuseumide digitaalne aastapilet ehk muuseumikaart!

Alates teisipäevast, 11. aprillist saab osta muuseumikaardi, millega on võimalik piiramatult külastada enam kui 100 Eesti muuseumi, galeriid ja elamuskeskust üle Eesti. Nende seas ka kõik SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide majad – Ants Laikmaa muuseum, Iloni Imedemaa, Haapsalu linnus, Haapsalu raekoda ning Raudtee- ja sidemuuseum. Kinkekaarte muuseumikaardi soetamiseks või edasi kinkimiseks on võimalik osta Iloni Imedemaalt.

Muuseumikaardiga liitunud külastuskohtade temaatika on lai ning nende seast leiab endale avastamist nii kultuuri- kui seiklushuviline, tehnika- ja loodusesõber ning iga lastega pere. Lisaks on muuseumikaardi eesmärk tutvustada väiksemaid külastuskohti, kuhu paljud muuseumisõbrad tõenäoliselt veel jõudnud pole. 

Et hoida loodust, siis on muuseumikaart digitaalne ja QR-koodiga ning eraldi plastkaarti pole. Kaardi kasutamine on lihtsamast lihtsam, sest muuseumikassas tuleb näidata oma digipiletit või kui see on maha ununenud, siis isikut tõendavat dokumenti.

Muuseumikaarti saab osta kaardi koduheküljelt www.muuseumikaart.ee ning avastusretk Eesti muuseumide maailma võib alata!

Kui soovid inspiratsiooni, kuhu teha järgmine väljasõit ja milliseid uusi näitusi muuseumid pakuvad, siis uuri lähemalt: www.muuseumikaart.ee.

Muuseumikaardi tegevust korraldab SA Muuseumikaart ning selle lansseerimist toetas Eesti Kultuuriministeerium.