Uudishimu päeva raames kohtuvad Laikmaa muuseumis pärimushuvilised

Uudishimu päeva raames kohtuvad Laikmaa muuseumis pärimushuvilised

Ants Laikmaa muuseum kutsub kõiki Läänemaa pärimushuvilisi Kadarpiku külla reedel, 17. novembril kell 12. Täpselt mardipäeva ja kadripäeva vahel on uudishimu päev, mil korraldame Läänemaa traditsioonide hoidjate kohtumise. Kui sinu südame paneb kiiremini põksuma rahvamuusika, käsitöö, vanade kommete elus hoidmine, rahvatants, traditsiooniline toiduvalmistamine või ravimtaimede kogumine, siis oledki pärimuse huviline ja kohtumisele oodatud.

Uudishimu päeval saame välja öelda oma eesmärgid, tutvustada tegevusi, planeerida kuidas üksteisele toeks olla ja mõelda, millised on ootused Eesti Folkloorinõukogule. Koos jõuame kaugemale ja saame ellu viia plaane, mis võibolla seni on ootele jäänud.

“Uudishimu päeva pärimushuviliste kohtumine on esimene samm selles suunas, et inimesed, kelle tegevusi juhivad esivanemate tarakused, ei jääks üksi ega nähtamatuks. Koos tegutsedes saame üksteisele toeks olla ja oma tegevust laiemalt tutvustada,” ütles Ants Laikmaa muuseumi teadur-kuraator Karin Mägi.

Uudishimu päev on Vabariigi Presidendi algatus, mida esimest korda tähistati 2022. aasta 17. novembril. Päeva eesmärk on väärtustada uudishimu kui elukestva õppimise alust ning innustada tegevusi, mis inspireerivad igas vanuses inimesi silmaringi avardama ja uusi teadmisi ning oskusi omandama.

Kokkusaamine toimub Eesti Folkloorinõukogu kuraatorite võrgustiku arendamise raames, mida toetab Aktiivsete Kodanike Fond.