Osale uudishimu päeval Raudtee- ja Sidemuuseumi välitöödel!

Osale uudishimu päeval Raudtee- ja Sidemuuseumi välitöödel!

Seekordsel uudishimu päeval kutsub Raudtee- ja Sidemuuseum avastama järgmisel aastal 120. juubelit tähistava Haapsalu raudteejaama ajalugu ning osalema muuseumi välitöödel, mille käigus uurime põhjalikumalt vana veduridepoo juures asuvat auruvedurite pöördesilda. Kas tõesti on tegu algupärasel kujul säilinud haruldusega? Kui suuri vedureid oli selle seadeldisega võimalik pöörata? Miks ja kuidas seda tehti? Ühiste mõõtmiste ja vaatluste käigus leiame vastused nii neile kui ka mõnedele teistele küsimustele.

Huvilistel palume panna jalga kummikud ja selga ilmastikule vastav riietus. Koguneme kl 13.00 jaama perroonil, kust ühiselt liigume pöördesilla juurde.

Uudishimu päev on Vabariigi Presidendi algatus, mida esimest korda tähistati 2022. aasta 17. novembril. Päeva eesmärk on väärtustada uudishimu kui elukestva õppimise alust ning innustada tegevusi, mis inspireerivad igas vanuses inimesi silmaringi avardama ja uusi teadmisi ning oskusi omandama.