Ootame koolilapsi osalema veebikonkursil

Ootame koolilapsi osalema veebikonkursil

Haapsalu raekoda kuulutab välja veebikonkursi „Mööblilood“. Kutsume üles noori ja lapsi uudistama kodudes leiduvaid mööbliesemeid. Esivanemate valmistatud või vana vabrikumööbel on oma iseloomuga ning seetõttu on seda läbi põlvkondade alles hoitud. Jäädvusta oma kodus leiduv kõige põnevam vana mööbliese fotole ja kirjelda, mis selle eriliseks teeb. Veebikonkursil saavad kõige populaarsemate mööblilugude esitajaid väärikalt autasustatud.

Tööde esitamise tähtaeg on reede, 8. märts. Võitjad selguvad Muuseumiööl, 18. mail.

Konkursi tingimused:

1. Vana mööbliese kuulub sinu perekonnale ning jagad selle kohta lugu (valmistamisest, perekonda jõudmisest, eelmistest omanikest, võimalikest kahjustustest ja parandamistest või põnevatest juhtumistest)

2. Jäädvustad mööblieseme tervenisti ja hästi valgustatult fotole. 

3. Osaleja on nõus andmete (oma nimi, foto(d) ja kirjeldus) avaldamiseks võidu korral stendil Haapsalu raekojas.

Palume saata täidetud kirjelduse ja JPEG-vormingus foto(d) vanadest mööbliesemetest hiljemalt 8. märtsiks aadressile karin.magi(ät)salm.ee

Kõik laekunud tööd jõuavad Haapsalu raekoja Facebooki lehele hindamiseks ja jäävad sinna kõigile ka tulevikus kättesaadavaks. Kõige populaarsemaid mööblilugusid esitleme Haapsalu raekojas 18. maist kuni 20. augustini 2024.

Küsimuste korral pöörduge julgesti muuseumi poole karin.magi(ät)salm.ee, tellige muuseumitund Haapsalu raekojas või kutsuge meid endale kooli. Tunnis räägime näituse tegemisest ja veebikonkursist.

Pildistamise soovitused:

  • Jälgi, et taust oleks neutraalne (kasuta taustaks seina või ust, et seal ei oleks segamini tuba vmt)
  • Pildista võimalusel loomuliku valgusega (ilma välguta)
  • Kontrolli, et kõik eseme osad mahuvad kaadrisse (vaata pärast pildistamist üle)
  • Jäädvusta eseme üldvaade ja vajadusel eest-, tagant-, pealt-, alt- või külgvaade või detailvaade.