Muuseumiöö 2024 Haapsalus

Muuseumiöö 2024 Haapsalus
Muuseumiöö 2024

Laupäeval, 18. mail avavad SALMi muuseumid uksed ka õhtul, sest toimub üle-eestline muuseumiöö. Kell 18-22 pääseb muuseumidesse 1-eurose sooduspiletiga. Mitmes Haapsalu muuseumis on õhtusel ajal eriprogrammid.   

Raudtee- ja sidemuuseum  

Kell 19 avatakse jaamahoone ootesaalis Aare Baumeri fantaasiateemaline aurupungi näitus koos kuraatorituuriga. Näitus on tasuta. 1-eurose sooduspiletiga pääseb raudtee- ja sidemuuseumisse.   

Huvisõidurong Peetrike teeb erisõite, startides muuseumiööl raudteejaama juures kell 18, 19 ja 20. Sooduspilet 5 eurot.  

Iloni Imedemaa   

Kell 18.30 avatakse muusikute esinemisega kunstirada, mis jääb avatuks terveks õhtuks. Muusikud lõpetavad kell 19.30 ning siis jääb kõlama helimaailm.  

Kunstirajal saavad pered ja lapsed ennast loovalt väljendada. Kuulmine, nägemine, haistmine, maitsmine ja kompimine – kõike meelte läbi kogetut saab joonistada.    

Kell 20.30-21.30 toimuvad käsitöökojas joonistamismängud.  

Muuseumiööl on avatud on galerii ja hoov. Mängutuba ja 2. korruse näitusesaal on muuseumiööl suletud. Sissepääs 1 euro.  

Haapsalu linnus   

Tutvuda saab linnuse püsiekspositsiooniga, avatud on toomkirik ja ristimiskabel. Võimalus ronida vaateplatvormile. Sissepääs 1 euro. Töötab kohvik.   

Ants Laikmaa muuseum   

18. mai päeval on muuseum suletud ning avatakse alles kell 16. Maja ja hoov on avatud kuni kella 21. Sissepääs 1 euro. Saab külastada omapärase arhitektuuri ja isikupärase mööbliga maja, kunstniku kujundatud parki ning vaadata Ülle Meistri akvarellide näitust. 

Haapsalu raekoda  

Muuseumiööl saab raekojas vaadata püsinäitust „Kuurortlinna teejuht“, mininäitust „Mälestusi Haapsalust…“ ja näitust „Mööbel tuli külla“. Sissepääs 1 euro.  


Muuseumiöö on üle-euroopaline. Eestis korraldab seda Eesti Muuseumiühing alates 2009. aastast. Sel päeval avavad muuseumid uksed tavapärasest hilisemal ajal sümboolse hinnaga või lausa tasuta.