Suvelavastus “Rasmus, Pontus ja Lontu” juulikuus Iloni Imedemaal

Suvelavastus “Rasmus, Pontus ja Lontu” juulikuus Iloni Imedemaal

Sel suvel, juulikuus hakkavad Haapsalus Iloni Imedemaal tegutsema Rasmus, Pontus ja Lontu koos kõigi oma sõprade ja vaenlastega. Seda Astrid Lindgreni lugu on Eesti lavadel mängitud vähe, kuigi raamatu iga lehekülg väärib lisaks lugemisele ka teatris esitamist. Ning mis võiks olla lindgrenlikum kui Imedemaa roheline sisehoov suvises Haapsalus, kus välja tuua loo seiklused ja juhtumised. Tegelased ja nendevahelised suhted hakkavad seal kui ise elama. Lisades siia veel armastatud kirjaniku jutustamise soojuse, muhedad dialoogid, põneva süžee ja inimlikud väärtused – sõpruse, armastuse, lojaalsuse – on terviktulemus kindlasti vaatamist väärt.

Lavastuses mängivad Tallinna 32. keskkooli teatrisuuna õpilased ja vilistlased. Lisaks nendele astuvad üles juba tunnustatud näitlejad Andrus Eelmäe ja Merle Talvik. Rasmuse osatäitja Hans Matthias Kari on tubli noor pianist Tallinna Muusikakeskkoolist, kes mitu aastat osalenud 32. keskkooli näiteringi töös.

Lavastaja Eva Kalbus on teatripublikule juba tuttav – eelmisel suvel mängis MTÜ Liigub ja Loob trupp mitmes Eesti paigas Jaan Tätte “Laternat”.
Imedemaa õue muudab Västanviki linnakeseks andekas kunstnik Kamilla Kase. Olustikule sobiva helitausta loob Haapsalu muusik Arno Suislep.

Rasmus ja Pontus on kaks täiesti tavalist väikelinna poissi, kes satuvad Rasmuse õde aidata püüdes hõbedavaraste jälile. Miks õde abi vajas ja mis varastega toimus ning kuidas puutub siia koerake Lontu ja kuhu mahutub mõõganeelaja Alfredo, seda kõike saabki näha Iloni Imedemaa seekordses suvelavastuses „Rasmus, Pontus ja Lontu“.

Lavastus on sobilik alates 5. eluaastast.
Etendus kestab koos vaheajaga 2 tundi.
Etenduste toimumise ajad:

K, 4. juuli kell 18.00
N, 5. juuli kell 18.00
R, 6. juuli kell 18.00
L, 7. juuli kell 11.00
P, 8. juuli kell 11.00

P, 22. juuli kell 18.00
E, 23. juuli kell 18.00
T, 24. juuli kell 18.00
K, 25. juuli kell 18.00
N, 26. juuli kell 18.00

Piletid on müügil Iloni Imedemaa kassas ja Piletilevis.

Piletihind: eelmüügis 12 €, etenduse päeval kohapeal 14 €

Jälgi sündmuse infot ka Facebooki lehel.

Fotol: Vasakult Brigita Eva Varrak (mängib Lontut), Eva Kalbus (lavastaja), Hans Matthias Kari (mängib Rasmust), Mattias Härm (mängib Pontust). Erakogu.