Ootame Läänemaa koolinoori osalema veebinäitusel

Ootame Läänemaa koolinoori osalema veebinäitusel

Ootame Läänemaa koolilapsi osalema veebinäitusel 

Haapsalu raekoda kuulutab välja konkursi veebinäitusel Kodukapi mood osalemiseks. Kutsume üles noori ja lapsi vaatama uuriva pilguga enda ja oma perekonna riidekappi. Riietusel on tähendus, see väljendab inimese isiksust ja mõnikord ka kuuluvust. Kiirmoe kõrval, mida kanname ja minema viskame, on ka aeglane mood, tähenduslik ja hoidmist väärt. Jäädvusta see alles hoitud rõivaese, jalatsipaar või aksessuaar fotole ja jaga muuseumiga lugu, mis teeb selle riietuseseme eriliseks. Veebinäitusel saab alles hoitud riietusese teiste väärikate moetükkide seas imetluse osaliseks. 

Tööde esitamise tähtaeg 24. märts. 

Veebinäitusel osalemiseks toimub konkurss, kuhu ootame kirjeldustega fotosid kodudes leiduvatest ajaloolistest rõivaesemest, jalatsipaaridest või aksessuaaridest, mida läbi aja alles on hoitud.  

Konkursi tingimused:  

  1. Rõivaese pärineb sinu perekonnast ning on ajalooline ja unikaalne. 
  1. Foto on nõuetele vastav, resolutsioon vähemalt 300 dpi, suurus 2480 x 3543 pikslit. 
  1. Kirjeldus on piisav ja täpne mõistmaks rõivaeseme väärtust perekonna jaoks. 
  1. Osaleja on nõus andmete (oma nimi, foto(d) ja kirjeldus) avaldamiseks veebinäituse kodulehel ning võidu korral Haapsalu raekojas. 

Palume saata eseme kirjelduse ja JPEG-vormingus foto(d) ajaloolisest rõivast hiljemalt 24. märtsiks aadressile karin.magi(ät)salm.ee Esitatud foto peab olema hea kvaliteediga (resolutsioon vähemalt 300 dpi, suurus 2480 x 3543 pikslit, väljatrükk A4) ning kirjeldus piisav, et sellest selgub rõivaeseme väärtus perekonna jaoks. 

Valime veebinäitusele saadetud fotode hulgast välja unikaalsed ning põhjalikult kirjeldatud looga esemed kolmes vanusekategoorias: kuni 6. klass, 7.-9. klass, 10.-12 klass. Parimatele on auhinnad kohalikelt noortelt disaineritelt ja õpilasfirmadest ning nende fotosid esitleme Haapsalu raekoja rahvarõivanäitusel, mis on avatud 2. juunist 2023 – 7. jaanuarini 2024 ja muuseumi veebilehel. 

Küsimuste korral pöörduge julgesti muuseumi poole karin.magi(ät)salm.ee, tellige muuseumitund Haapsalu raekojas või kutsuge meid endale kooli. Tunnis räägime näituse tegemisest ja veebinäitusest ning saame üheskoos kirjeldada museaali. 

Pildistamise soovitused: 

  • Jälgi, et taust oleks neutraalne (kasuta taustaks seina või ust, et seal ei oleks segamini tuba vmt). 
  • Pildista võimalusel loomuliku valgusega (ilma välguta). 
  • Kontrolli, et kõik eseme osad mahuvad kaadrisse (vaata pärast pildistamist üle). 
  • Jäädvusta eseme üldvaade ja vajadusel eest-, tagant-, pealt-, alt- või külgvaade või detailvaade. 

Ankeedi eseme kirjeldamiseks leiad siit: https://salm.ee/ankeet